28 octombrie 2015

“Fragmentele Celuilalt”, o expoziţie-poveste ce continuă de peste 15 ani

By In Vizual

Artiştii Gisela Weimann din Berlin şi Andor Kőmives din Cluj-Napoca invită pasionaţii de artă la un eveniment organizat în cadrul celei de-a XIII-a Conferinţe Internaţionale European Culture. Evenimentul este un Artist talk & Performance: Fragments of the Other / Fragmentele celuilalt, şi are loc miercuri, 28 octombrie, de la ora 18, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Conceptul de bază al proiectului, care a început la Cluj în 1999, este un dialog continuu între doi artişti europeni de naţionalităţi şi tradiţii culturale diferite. Printr-un schimb generos de mici fragmente din lucrările lor de pictură sau desen pe hârtie, ei îşi oferă unul altuia un material vizual, care constituie un impuls creativ, o sursă de inspiraţie pentru a crea noi colaje individuale. În cadrul procesului, aceste imagini-fragmente sunt metamorfozate şi asimilate complet conform sensibilităţii fiecăruia.

07 GW.2005-AK.2013

“Fragmentele Celuilalt” este o poveste vizuală continuă de peste 15 ani. Rezultatul muncii artiştilor este spectaculos prin diversitate şi inedit, dar mai ales prin fluxul nebănuit al ideilor. Proiectul va lua sfârşit când vor realiza 1001 de colaje.

Gisela Weimann este un artist vizual, pluridisciplinar, care în practica sa artistică s-a afirmat cu o serie de proiecte colaborative, instalaţii, performance multimedia. Andor Kőmives, cadru didactic la UAD este o prezenţă activă pe scena artistică, cunoscut prin multiple proiecte de pictură, instalaţie şi performace cu tentă ironică şi autoironică.
PREVIEW – Fragments of the Other/Fragmentele Celuilalt de la Cluj cuprinde şi o prezentare video a muncii celor doi, ordonată cronologic, care poate fi urmărită aici: https://vimeo.com/142626729 precum şi o demonstraţie practică a acestei colaborări artistice.

Evenimentul va fi prezentat de: Prof. Univ. Dr. Lucian-Năstasă Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca şi Dr. Dan Breaz, curator muzeal la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Moderator: Dr. Ioana Savu Gruita, istoric de artă.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.