Actrița Sophia Loren a susținut o conferință de presă în cadrul TIFF. În această seară ea va fi prezentă la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj la proiecția filmului Căsătorie în stil italian, de Vitoria de Sica cu Marcelo Mastroiani. Biletele pentru acest eveniment sunt SOLD OUT.

sOPHIAA

Vedeta italiană a susținut o conferință scurtă, de 30 de minute. În ciuda anilor care au trecut peste ea (81 ani), arată foarte bine, e în formă foarte bună și a răspuns cu amabilitate la întrebările jurnaliștilor în limba engleză, franceză și italiană.

Întrebată de reporterul Clujul Cultural dacă are o actriță preferată, atât din Italia, cât și din peisajul internațional,  aceasta a răspuns că pentru a da un răspuns trebuie să analizăm multe filme, foarte atent, pentru că în spatele unui actor stă foarte multă muncă, mult sacrificiu.

,,Am sacrificat multe din zilele mele preferate, dedicându-le cinemaului. Să fii actor e o misiune, înseamnă să traiești la maxim sentimente, să ai trăiri speciale, care te pot transfoma în cele mai diferite moduri. De aceea nu mă pronunţ pe acest subiect, analizez, mă uit, privesc”, a  spus Loren.

 

Întrebată dacă s-a gândit vreodată ca va deveni o celebritate, Sophia Loren a spus că aceasta este moartea unui actor, că e distrus dacă își dorește neapărat acest lucru, pentru că mereu trebuie să te gândești pozitiv. ,,În viață și în carieră să iei totul pas cu pas, să aștepți să se rodească în tine toate rolurile și toate oportunitățile care se ivesc.”, a declarat Sophia Loren.

Actrița a mai spus că în acest moment al vieții ei analizează cu mare atenție orice fel de propunere de film:

,,Nu mai sunt din păcate tânără așa că trebuie să fiu atentă la rolurile în care îmi doresc să joc. Analizez foarte atent și trebuie să mă conving de un rol foarte tare ca să pot să-l mai accept indiferent de regizorul care propune cel rol, indiferent că e român sau e din alta țară.”

Un jurnalist italian a întrebat-o dacă ar colabora în noua cinematografie italiană, făcând referire în special la Paolo Sorrentino. Vedeta a răspuns:  ,,Viața s-a schimbat, societatea s-a schimbat, problemele s-au schimbat de atunci când făceam eu film cu Vittorio de Sica. Regizorii italieni actuali sunt minunați, fac filme grele, actuale, pentru că și problemele lumii sunt diferite. Aș dori să joc în orice rol al regizorului Vittorio de Sica.

BUN

Autograf si selfie cu Loren

O jurnalistă româncă, Magda Mihăilescu şi un italian au înşelat vigilenţa organizatorilor TIFF şi au reuşit să smulgă actriţei italience  un autograf, in cazul jurnalistei si un selfie cu telefonul, in cazul fanului italian, in ciuda opozitiei organizatorilor. Selfiul a fost făcut la ieşirea din micuţa sală de hotel în care a avut loc conferinţa.

Cine e Sophia Loren

Si-a început cariera de actriță în 1950, la vârsta de 15 ani, iar primul său rol important a fost în L’Oro di Napoli (1954), al lui De Sica. Peccato che sia una canaglia / Too Bad She’s Bad (1954) a fost primul film alături de Marcello Mastroianni, actorul care avea să-i devină un colaborator constant pe marele ecran. Printre ele,Matrimonio all’italiana (1964), pentru care a fost nominalizată la Oscar, comedia La moglie del prete (1970) șiIeri, oggi, domani / Yesterday, Today, Tommorow, cu o scenă de striptease care a intrat în istorie.

Sophia Loren a fost recompensată de-a lungul carierei și cu patru trofee Globul de Aur pentru World Film Favorite – Female, prestigiosul Cecil B. DeMille Award, un Premiu BAFTA și deține recordul de a fi distinsă cu șase Premii David di Donatello pentru cea mai bună actriță. În 1991, a fost onorată de Academia Americană de Film pentru întreaga carieră, fiind declarată o „comoară a cinematografiei mondiale”, iar în 1999 a fost recunoscută de către American Film Institute drept una dintre marile legende ale epocii de aur de la Hollywood. Mick Jagger și Keith Richards i-au dedicat o melodie – „Pass the Wine (Sophia Loren)”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.