9 decembrie 2015

FOTO/VIDEO Cunoscuta soprană Tarja Turunen, la Cluj: Mulţumesc România, Mulţumesc Cluj, sunteţi extraordinari!

By In Special, Spectacol

Colinde superbe, mult feeling, emoţie, virtuozitate instumentală, o sală pe trei sferturi plină. Au fost destule locuri libere. Aşa a fost la concertul renumitei soprane finlandeze Tarja Turunen.

Un concert excelent, de colinde, a susţinut, aşadar, marţi seară, pe scena Teatrului Naţional, Tarja Turunen,  regina muzicii finlandeze, ex vocalista trupei de simphonic metal Nightwish. Precizăm că formaţia va concerta joi, 10 decembrie, la Bucureşti cu solista olandeză Floor Jansen aflată la primul său concert în România.

clujulcultural.ro va participa la concertul trupei Nightwish şi va scrie cronica concertului.

Showul Ave Maria Christmas Tour, al Tarjei, a fost organizat de compania Phoenix Entarteinment Bucureşti.

tarja

Tarja Turunen la Cluj! -(c) Cristina Beligăr

Show-ul a fost unul de înaltă calitate artistică, o infuzie fină de magie a sărbătorilor de iarnă. Artista a anunţat lansarea albumului “Ave Maria – En Plein Air” pe data de 11 septembrie care include 12 piese, printre care se numără şi o variantă proprie si emoţionantă a piesei “Ave Maria” pe care a interpretat-o ieri seară.

Tarja a cântat extraordinar la Cluj. Ea ar fi meritat o sală arhiplină dar faptul că siteul eventim.ro a fost căzut timp de o săptămână exact în dreptul anunţului cu biletele la acest concert sau afişarea faptului că showul a fost… sold out a dus la haos. Organizatorii au confirmat ieri informaţia oferită de clujulcultural.ro.

Astfel că lojele şi etajul doi al sălii Teatrului Naţional au fost pline iar jos, în sală, cinci rânduri de scaune au fost ….goale. Bilete au costat între 150 şi 250 de lei şi s-au găsit de cumpărat şi la intrarea în holul teatrului.

Interpretare de senzaţie

Tarja Turunen a cântat emoţionant, în faţa unui public curios, care nu ştia prea bine, în ansamblul lui, la ce să se aştepte. Tot concertul a fost la antipodul imaginii pe care o aveam despre Tarja şi a fost perfect pentru sala unde s-a desfăşurat. Colinzi emoţionante, cântate în engleză, italiană, latină, germană. Variantă proprie Ave Maria,  apoi alte  patru variante inclusiv cea originală. Inclusiv celebra colindă Heillige Nacht a fost cântată superb de Tarja.

Un video AICI

Tarja a dialogat cu sala exact cât trebuia, începând dialogul în limba română:

“Mă bucur că sunt la Cluj”, “Mă simt îndatorată celor care au putut să mă invite într-o aşa clădire superbă, şi dumneavoastră că aţi venit la concert” sau, la final, la bis, “Mulţumesc România, Mulţumesc Cluj, sunteţi extraordinari!” 

Cel mai mare succes  l-a avut Tarja Turunen, marţi seară, la final, când a interpretat acustic o piesă a fostei sale trupei metal Nightwish!

Ea a cântat tot concertul alături de un violoncelist finlandez, un violonist român şi o pianist româncă, toţi foarte buni instrumentişti, aplaudaţi la scenă deschisă.

DSC03497

Final de concert Tarja Turunen la Cluj-(c) Cristian Trîmbiţaş

Tarja Turunen este cunoscuta pentru modul inedit prin care reuşeşte sa gaseasca puncte comune ale unor genuri aparent total diferite. In trecut, artista ne-a vizitat, alaturi de Mike Terrana, si ne-a oferit show-ul “Beauty and the Beat”  – un mix de rock si muzica clasica, acompaniat de cor si orchestra.

Artista este recunoscuta drept una dintre cele mai frumoase si reprezentative voci ale Finlandei. Artista a fost vocalista formatiei Nightwish de la infiintarea trupei si pana in 2005, dand voce unor piese devenite clasice ca “Wishmaster”, “Wish I Had an Angel” sau “Sleeping Sun”.

Dupa despartirea de trupa, Tarja a inceput o cariera solo, iar cu ajutorul unor instrumentisti de senzatie , a lansat  4 albume de studio.  Totodata, talentul si autoritatea sa muzicala i-au adus si rolul de jurat in popularul talent shiw “The Voice of Finland” (echivalentul Vocii Finlandei).

 

6 Comments
 1. […] Soprana Tarja Turunen, super concert la Cluj […]

  Reply
 2. Gabi 11 decembrie 2015

  Intr-adevar eventim a boicotat concertul. in ultimele zile site-ul era blocat pentru acest eveniment! O parte din sala a fost goala!

  Reply
  • Redactia 11 decembrie 2015

   Clujulcultural.ro s-a informat inainte sa publice. Suntem site serios, care verifica la sursa informatiile inainte sa le publice.

   Reply
 3. Bianca 9 decembrie 2015

  Actuala vocalista a formatiei Nightwish se numeste Floor Jansen si a mai cantat in Romania la Artmania, cu AfterForever.
  Intr-adevar cu Nightwish este primul ei concert in Romania 🙂

  Reply
  • Redactia 9 decembrie 2015

   Reparăm. Mulţumim pentru această jumătate de informaţie!

   Reply
 4. Laurentiu 9 decembrie 2015

  bine ca pe eventim arata sold-out …

  Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.