10 noiembrie 2014

FOTO/VIDEO Cluj Blues Fest. Cum a fost primul festival de blues din Cluj

By In Muzica

Atmosferă de excepție , sâmbătă în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, la încheierea primei ediții a festivalului de blues Cluj Blues Fest 2014.

Festivalul a fost organizat de clujulcultural.ro in parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Sponsor principal a fost Fundaţia Transilvania Leaders iar sponsori au fost compania Farmec şi Ursus.

Prezentator a fost jurnalistul Florin Otrocol, realizator matinalului “Dimineţi în Realitate” la postul de radio Realitatea FM Cluj, un mare amator de blues.

În faţa unui săli pline, clujenii de la Straight from the Bottle au oferit un recital de zile marei, ridicând sala în picioare. Ei au cântat atât compoziţii proprii cât şi coveruri. Solistul Bogdan Mezofi si chitaristul Bogdan Cristea au cântat entuziasmant urcându-se pe scaune şi interacţionând cu sala care a răspuns prin ovaţii.

StraightBUN

Straight from the Bottle-foto Calin Ilea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O mare surpriză a fost formaţia Borsodi Blue Trio, din Ungaria, condusă de fenomenalul chitarist şi solist vocal Borsodi Laszlo care au cântat un blues care au uimit prin consistenţă şi sensibilitate. În plus, Borsodi a demonstrat o virtuoazitate instrumentală demnă de invidiat.

Trupa  a fost chemată la bis de o sală plină de fani ai bluesului.

BorsodiBUN

Borsodi Blue Trio-foto Călin Ilea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seara s-a încheiat târziu….în noapte cu un jamsession de amploare la Etno Club din incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Vă oferim o filmare de la festival:

1 Comment
  1. […] O relatare de la prima ediţie puteţi citi AICI […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.