26 iunie 2017

FOTO/VIDEO Andrea Bocelli a vrăjit publicul pe Cluj Arena

By In Operă, Special

Un concert de operă și crossover de neuitat a susținut în această seară pe Cluj Arena marele tenor italian Andrea Bocelli.

Aproximativ 15.000 de spectatori, mulți din afara Clujului, au fost efectiv vrăjiți de talentul extraordinar al lui Bocelli, acum văzut și pe viu de un public care l-a aclamat minute în șir.

Bocelli a fost acompaniat de Corul și Orchestra Operei Române din Cluj, și ea cu o prestație bună. Repetițiile cu dirijorul italian Carlo Bernini au început încă de vineri.

Bocelli a interpretat în prima lui apariție  la Cluj toate hiturile cunoscute, cum ar fi O sole mio, Ave Maria,  Over the Rainbow, Cheek to cheek, Occhi di fata, Canto della terra, Nessun dorma, Con te partiro/Time to say goodbye  și multe altele.

Muzicienii invitați au fost naistul Gheorghe Zamfir, flautistul Andreea Griminelli, tenorul Alessandro Safina, solista Ilaria Della Bidia și soprana Elisa Balbo.

Coregrafia a fost opera lui Mihai Petre, dansatori Paolo Campigotto și Alina Petre.

Concertul a fost organizat bine de bucureștenii de la Quantum Media. Nu au avut loc incidente, o mulțime de agenți de ordine asigurând securitatea.

Chiar dacă biletele nu au fost ieftine, totuși un public numeros a asistat la acest show mult așteptat.

Bocelli a fost aplaudat la scenă deschisă, la final cu standing ovation și presupunem din ce am văzut că i-a plăcut publicul de pe Cluj Arena.

Un talent imens, Andrea Bocelli live la Cluj. Foto eClujeanul.ro

Showul a avut două părți, prima concentrată pe muzică de operă mai ales, arii de Bizet, Verdi, Delibes, Giordano, Massenet, Puccini.  Bocelli a cântat împreună cu Elisa Balbo, și a fost acompaniat de Andreea Griminelli.

Marele Bocelli. Foto eClujeanul.ro

Unul din cei mai aplaudați artiști a fost marele naist Gheorghe Zamfir, care a concertat rar în Cluj-Napoca.

El a interpretat și piese proprii dar l-a acompaniat și pe Bocelli.


Conform unor surse din cadrul organizatorilor s-au vîndut 13.000 de bilete.

Producția a fost și ea una amplă, costisitoare, cu zeci de tehnicieni implicați, o desfășurare de forțe mare.

Atmosferă splendidă și public numeros la concertul Bocelli pe Cluj Arena. Foto eClujeanul.ro

Quantum Media Constanța a mai organizat la Cluj-Napoca concertele cu Joe Satriani și Kimgs on Ice (în două rânduri) toate în Sala Polivalentă, showul Andrea Bocelli fiind primul organizat pe Cluj Arena. Organizatorii au avut noroc de vreme bună.

De remarcat a fost și calitatea sunetului, mai bună decât la multe alte evenimente organizate  la Cluj-Napoca.

Nici prețurile la băuturi sau înghețată nu au fost mari, 7 lei paharul de 400 ml de bere sau 4 lei un glob de înghețată.

Zamfir și Bocelli. Foto Adi Lion

A fost o seară de neuitat pentru un public iubitor de operă și croosover, un stil mai comercial, gustat de un public preponderent vârstnic. La concert a asistat însă și mult tineret.

Bocelli la Cluj se poate spune că a fost un succes de casă și un spectacol de calitate.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.