25 iunie 2015

FOTOREPORTAJ Ploaia mocănească şi noroiul, duşmanii Electric Castle 2015

By In Spectacol

” Măi, ce ghinion, să plouă în halul ăsta”, este replica cea mai des întâlnită de reporterul clujulcultural.ro aproape la fiecare pas, în afara sau în incinta celei de a treia ediţii a festivalului Electric Castle 2015, la Palatul Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj. Cei care o spun, clujeni sau tineri veniţi din toată ţara,  nu îşi mai aduc aminte că a plouat şi la ediţiile 1 şi 2. Toţi au sperat la o vreme bună, la distracţie maximă. Asta sigur va fi, pentru că electricii nu se împiedică de vreme.

Da, a plouat  mocăneşte toată noaptea, şi toată ziua de joi, şi va mai ploua pînă vineri la prânz. Organizatorii de la Boiler Events  şi-au luat măsuri de siguranţă, au aruncat tone de nisip, pietriş, au făcut tot ce le-a stat în putinţă să minimizeze efectele. Dar nu te poţi opune unei ploi care intră şi în piatră, atât de deasă şi…ritmică e.

Bine,  tinerii ştiu să înfrunte piedica asta. Unii au făcut şi mişto, un concurs adhoc de alergat în… noroi.

Bun

Alrgând prin noroi la …Electric Castle-(c) clujulcultural.ro

Cu toate acestea tinerii, mai ales tineri sunt electricii, vin autocar după autocar, maşină după maşina. Cu pelerine, cu corturi. Cei mai curajoşi, circa 2000, au venit miercuri seara în camping, pe ploaie. Nu se lasă intimidaţi şi aşteaptă concerte.

“Noi am venit din Suceava. Nu ne intere că plouă, e naşpa da asta e. Muzica va fi bună şi atmosfera faină”, spune Paul, un blond spălăcit cu trei inele în ureche. Stă la cort cu trei colegi şi deja şi-au comandat drink-uri. “O dăm pe tărie, e cam frig, nu merge berea, deşi e mai ieftină”, mai spune el şi se îndepărtează.

Ca ei sunt mulţi tineri care au venit de peste tot şi aşteaptă marile showuri din noaptea de joi spre vineri. Şi restul, binenţeles. Pînă atunci, muzica reaggae de la scena The Roots a şi început să sune, tare, vibrant. Câţiva tineri dansează în noroi. A început Electric Castle!

Printre artiștii care vor urca pe scenă joi seara se numără se numără Fatboy Slim, Parov Stellar Band, Siriusmodeselektor, High Contrast și Asian Dub Foundation.

Cei care au deschis Electric Castle au fost The Monophonics.

Monophonics

Ce a spus Parov Stelar la conferinţa de presă puteţi citi AICI

Vă prezentăm o galerie foto:

2 Comments
  1. […] ample de la Electric Castle puteţi citi AICI şi AICI şi AICI şi […]

    Reply
  2. […] clujulcultural.ro, din prima şi a doua zi, zilele ploioase la Electric Castle,  puteţi citi AICI, AICI şi […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.