Cafeaua la nisip se întoarce pe floașter.

Un student turc din Cluj încearcă să repună pe piață cafeaua tradițională, cu zaț gros, neagră-tăciune, fără lapte, praf de cacao sau alte inovații, pregătită în ibric, la nisip. Nu e ușor să faci asta, pe „floașter” (b-dul Eroilor), presat între trei, patru sau cinci cafenele și prăjitorii care vând flat white, cappucino, latte etc. Kasim, născut în Istanbul, este venit de 13 ani la Cluj-Napoca cu scopul să urmeze USAMV-ul, inginerie zootehnică, și a devenit antreprenor din nevoie, să câștige un ban într-un oraș din ce în ce mai scump. El a transformat recent Bistro „Tramway într-o cafenea turcească unică în Cluj-Napoca.

Bunătățile lui Kasim

Afectat de pandemie, care a făcut imposibilă servirea în interior, el a decis să se adapteze pieței. Cum chiria în centru e mare, iar mulți au inchis, antreprenorul a vandut, ca să reziste, castane prăjite, porumb fiert și prăjit, cafea și a decis să pună accent pe specialități turcești, rare la Cluj.

Cafeaua la nisip, în ibric era cunoscută la Cluj, a mai fost vândută în diverse localuri în comunism și după dar de o buna perioada a disparut desi amatori ar fi. 

Orice client poate să cumpere de la Tramvay fructe uscate, rahat, stafide, jeleuri si alte specialități de pe Bosfor.

Dar mai bine vă invităm să vedeți o galerie foto și apoi să dăm cuvântul antreprenorului. Și apoi să mergem la o cafea turcească bună.

 

In tot acesti timp in care ca si colegii din HoReCa se bate cu pandemia, turcul nostru face studii de masterat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, fiind extrem de ocupat. Speră să răzbească și să învingă toate greutățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.