13 aprilie 2019

Foto/video. Evergrey la Cluj, lecție de metal progresiv la Form Space

By In Cooltura

Suedezii de la EVERGREY, trupă de progressive power metal, au susținut ieri un concert de succes la Form Space. Ei au revenit în România după 12 ani. Astăzi ei concertează la Quantic Club în București. Concertele sunt organizate de Metalhead.ro în parteneriat cu cele două cluburi.

In deschidere au urcat pe scenă finlandezii de la Bloodred Hourglass. Acestora li s-a adaugat și formația italiană Genus Ordinis Dei, care a cântat și o serie de coveruri Manowar.

Toate trupele au fost bine primite de cei 500 de fani ai metalului prezenți la FORM SPACE.

Evergrey vin din Suedia si se numara printre trupele care abordeaza ca stil Progressive Metal, avand pe alocuri influente de Power. Au 10 albume la activ, al 11-lea, The Atlantic a fost lansat anul acesta pe 25 Ianuarie. Artistii abordeaza teme bine definite precum paranoia,sau suicidul pe care le dezvolta din perspectiva individului care are aceste trairi. The Atlantic este al 3 album conceptual al formatiei despre care Jacob Hensen a declarat ca va fi cel mai intunecat si profund material al trupei.

Se numara printre formatiile de top din Suedia, ajungand sa urce pe scenele unor festivaluri mari din Europa precum Download, Masters of Rock, Sziget sau Wacken, dar si in Statele Unite unde au fost headlinerii festivalului Prog Power VII din Atlanta.

De-a lungul timpului Evergrey a colaborat cu muzicieni din In Flames, Sabaton, HammerFall sau Stratovarius si au avut turnee alaturi de Nevermore, In Flames sau Avatar. 

Concertul de la Cluj a fost bine primit de public. Suedezii sau arătat impresionați de reacția publicului , mai ales la hituri ca Freedom sau ca la bis cu celebra King of Erors.

La final trupa s-a întreținut mai bine de o oră cu fanii, dând autografe, făcând poze, semnând pe discuri și cd-uri.

Concertul a fost foarte bine organizat, a început la fix, la 19.45, nu ca la alte concerte unde se întârzie mult. S-a văzut că e un turneu european.


Genus Ordinis Dei sunt o formatie de symphonic death metal din Italia infiintata in 2011 de un grup de artisti cu studii de muzica la universitati de muzica de prestigiu.

Pana acum au lansat 2 albume, ‘The Middle’ si ‘Great Olden Dynasty’ si EP-ul Genus Ordinis Dei.

Pentru ‘Great Olden Dynasty’ artistii au avut-o invitata pe Cristina Scabbia de la Lacuna Coil alaturi de care au inregistrat piesa ‘Salem’. Simone Luaroni, tot de la Lacuna Coil a fost cel care a avut si rolul de producator al albumului. In 2016 a urmat un turneu alaturi de Lacuna Coil in Europa iar in 2017 Genus Ordinis Dei au sustinut concerte pe baranul continent alaturi de nume precum Dark Tranquillity, Hell. Suffocation si Jinjer.

Bloodred Hourglass au încălzit bine atmosfera înainte de Evergrey.

Vă oferim filmări cu Evergrey cu intrarea trupei si cu bis-ul susținut:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.