6 martie 2020

FOTO. ”Urma”, un film dramatic marcat de trei debuturi

By In A 7-a

Cinema Victoria a găzduit ieri avampremiera filmului Urma, un film în care joacă Irina Rădulescu, fiica celebrului Dem Rădulescu aflată la debutul în cinematografie, Mădălina Ghenea care joacă în premieră pentru o distribuție românească, Dragoș Bucur și Lucian Ifrim, cunoscut pentru rolul de primar în serialul Las Fierbinți. După cum spune și numele filmului, acesta pune în prim plan  investigarea cazului de dispariție a unui pianist celebru, iar în plan secundar se axează pe relația perfectă care poate deveni una toxică.

La proiectie  au fost prezenți regizorul Dorian Boguță aflat la primul său lungmetraj, actrița Irina Rădulescu și producătoarea Oana Giurgiu care și-au împărtășit impresiile legate de această producție, iar mai apoi au răspuns întrebărilor publicului.

Actrița Irina Rădulescu a vorbit despre rolul ei, dar și despre relația cu regizorul Dorian Boguța :” În general rolul pe care îl joci în orice producție nu trebuie să fie unul pozitiv sau negativ. Rolul tău e acolo unde este nevoie de tine și unde te simți cu adevărat dorit. Dorian a fost înțelegător cu actorii și a încercat să ne menajeze de fiecare dată.”

De asemenea, regizorul Dorian Boguță a relevat relația de colaborare  dintre actor, regizor și producător, dar a dezvăluit și faptul că în calitate de regizor trebuie să te inspiri din mai multe surse:” Am niște regizori care îmi plac foarte mult, am încercat să fur meserie pentru a realiza această producție, la care am lucrat aproape 20 de ani.  Totodată, actorilor le-am oferit încredere, e important să știi ce vrei.

 Producătoarea Oana Giurgiu a ținut la rândul ei să evidențieze relația bazată pe încredere: “Trebuie să existe o relație puternică bazată pe încredere pentru a da întotdeauna rezultate.”

Regizorul peliculei Urma a mai povestit despre părerea celorlalte persoane legate de filmul său din alte țări, dar și despre dorința sa referitoare la acest film: “La premiera din Belgia un domn de 75 de ani mi-a spus că acest film este unul terapeutic. La fel și în Germania, la Cottbus, unde este o cultură diferită,  o doamnă de 65 de ani mi-a spus și ea la rândul ei că acest film este unul terapeutic. Legat de acest film îmi doresc ca spectatorul să se mai gândească puțin după, chiar nu voiam un produs cinematografic care sa fie uitat imediat ce a fost vizionat.”

La final actrița Irina Rădulescu și regizorul Dorian Boguță au dorit vrut să releve un alt plan al acestei pelicule.

“Filmul este despre o iubire perfectă care este nocivă.” a afirmat regizorul

“Principiul filmului se trage din Antichitate,  din Grecia Antică, din ceea ce se numește vină tragică. Mai exact momentul în care personajul încearcă să acționeze asupra destinului, destinul se răzbună și de aici vine tragedia.”, a explicat Irina Rădulescu.

La final regizorul le-a mulțumit lui Marius Leftărache și Matei Stratan pentru muzică, dar și Mădălinei Ghenea care și-a dorit să vină la avanpremieră, dar care a decis să nu mai vină din cauza crizei cauzata de Coronavirus.

Filmul a intrat de astăzi în cinematografe.

Text și foto de Cătălin Stroia, student, jurnalism, an 1, UBB

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.