12 mai 2018

FOTO Taragotistul Dumitru Fărcaș a împlinit 80 de ani. El a fost sărbătorit

By In Actualitate
Renumitul taragotist Dumitru Fărcaș a  împlinit astăzi , 12 mai, 80 de ani. 
 
Ieri, 11 mai, acesta a fost sărbătorit cu ocazia unui spectacol la Casa de Cultură a Studenților, care a fost arhiplină.
 
Oficiile de gazdă le-a făcut prezentatoarea Iuliana Tudor de la TVR.
 

Dumitru Fărcaș pe scena Casei de Cultură. Foto Dan Bodea

Timp de două ore, la Casa de Cultură au răsunt melodii populare de calitate iar taragotistul nu s-a sfiit să pună mâna pe instrumentul care l-a consacrat și să se alăture orchestrei.

 

Dumitru Fărcaș și instrumentul său preferat, taragotul. Foto Dan Bodea

După spectacol, Primăria Cluj l-a sărbătorit pe artist cu ocazia unui cocktail la Casino-Centrul de Cultură Urbană Clu, din Parcul Central.

 
Mai multe despre cariera taragotistului Dumitru Fărcaș  citiți AICI
 
Premiat de ministrul Culturii
 
Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a transmis sâmbătă că ministrul George Ivaşcu i-a adus „un sincer şi cald omagiu, de înaltă preţuire şi respect” taragotistului Dumitru Fărcaş, căruia i-a oferit şi o diplomă de excelenţă, transmite News.ro

Prezent la spectacolul aniversar dedicat lui Dumitru Fărcaş, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a spus: „Mă emoţionează profund să mă aflu în faţa dumneavoastră şi a maestrului Fărcaş pe care îl preţuim cu toţii, din toată inima, atât pentru întreaga sa activitate, cât şi pentru omenia, generozitatea şi nobleţea prin care decenii întregi a fost punct de referinţă pentru adevăratul patriotism”.

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului, în 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

În 2008, Dumitru Fărcaş a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.