Primele troleibuse au fost puse în circulația în anii 60 ai regimului comunist. Internauții pasionați de istoria orașului nu au pierdut ocazia să semnaleze prin fotografii de epocă apariția acestora.

Autobusele sunt de abricație românească dar și străină și generații au călătorit cu ele.

Troleibus într-o piață centrală a Clujului

Presa locală comunistă a relatat despre sosirea troleibuselor la Cluj, ca parte din ”succesurile” regimului popular Gheorghe-Gheorghiu Dej, de fapt o dictatură mai ”soft” în ultima sa parte, înainte ca puterea să fie acaparată de Nicolae Ceaușescu, care a ”domnit” 25 de ani.

1 COMENTARIU

  1. Doar că articolul promovează un neadevăr! Primele troleibuze la Cluj nu au fost TV-urile aduse la aşa-zisa inaugurare din 1959, ci troleibuzele fabricate pe plan local, din autobuze mici interbelice (foarte probabil Chevrolet ex-ITB), care au fost puse în circulaţie în 1957 – anul adevărat al inaugurării troleibuzului la Cluj. Din cauza capacităţii prea mici faţă de autobuze şi a aglomeraţiei create, acele prime troleibuze au fost retrase la scurt timp de la introducere, aşteptându-se începerea producţiei de serie la “Tudor Vladimirescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.