12 septembrie 2015

FOTO Opera Română Cluj şi-a lansat stagiunea printr-un spectacol cu succes de public

By In Operă, Special

Opera Națională Română Cluj-Napoca și-a ridicat din nou cortina pentru un spectacol de gală organizat în aer liber, în Piaţa Avram Iancu, care a consfinţit deschiderea stagiunii.

Vremea a fost destul de rece dar a ţinut cu organizatorii. Nu a plouat!

Practic fanii operei au asistat la spectacolul de prezentare a stagiunii 2015-2016, cu  momente speciale care au adus pe scenă artiști locali și invitați speciali.

De sonorizarea şi scenotehnică, foarte bune, s-a ocupat dr. Matei Miko, unul din oamenii de afaceri clujeni pasionaţi de operă de 40 de ani, organizatorul controversatului eveniment monden anual Balul Operei.

opera 2

Avanpremeră a stagiunii la Opera Română Cluj

Noua conducere a Operei, inclusiv directorul Florin Estefan, e pusă pe fapte mari: spectacole la 01.00 noaptea în 1 noiembrie, de Ziua Morşilor, gală de ziua naţională, refacerea interioară a clădirii, modernizarea cabinelor, un dinamism extrem de promiţător.

Clujenii au simţit că lucrurile se “mişcă” la Operă şi au umplut  în această seară de septembrie spaţiul amenajat de organizatori. Acest tip de spectacole are succes mare la Cluj, dovadă că se marşează tot mai mult pe ele.

opera 5

Arhiplin la spectacolul de gală al Operei

Director Florin Estefan a prezentat premierele din stagiunea care începe oficial pe 4 octombrie.

„Premiera Werther, pe 4 octombrie, transmis pe ecrane mari tip led în Piaţa Unirii în cadrul Festivalului EFestivalului Economiei Germane. De Ziua Morţilor, 1 noiembrie, vom avea un recviem superb, muzică românească de Martin Negrea, pe 15 noiembrie ieşitm cu Boema, dar în altă regie, mai tinerească şi cu Anita Hartig solistă. De Ziua Naţională, 1 decembrie, e obligaţia noastră ca instituţie, o să avem o Gală de muzică românească, posibil să participe şi Gheorghe Turda, absolvent de Gh. Dima, pe 7 decembrie avem Bal Mascatapoi o să avem Evgheni Oneghin. Închiderea de stagiune, în vara lui 2016 va fi cu cu Nabucco, dar cu o punere în scenă cu totul nouă”, a spus Estefan citat de clujulcultural.ro

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!