24 septembrie 2015

FOTO / Eros Ramazzotti a ajuns la Cluj! Ce îşi amintesc clujenii despre melodiile starului italian

By In Cooltura

Celebrul artist italian Eros Ramazzotti cântă în premieră, astăzi, la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, în cadrul turneului de promovare Perfetto 2015. Un spectacol organizat de compania The Events din Bucureşti în colaborare cu Nu Coast. Ramazzotti a mai concertat de trei ori în România, în 1995, la Bucureşti, în 2007 la Sibiu şi din nou Bucureşti, în 2010.

Artistul a ajuns ieri la Cluj-Napoca şi s-a cazat la hotel de cinci stele Opera Plaza.

Eros la Cluj

Eros Ramazzotti a ajuns la Cluj si s-a fotografiat cu o persoană din stafful organizatorilor in aeroport-(c) clujulcultural.ro

Showul lui Eros Ramazzotti va dura aproape două ore – spectatorii se pot aștepta atât la piese noi, de pe ultimul album lansat, Perfetto, dar și la hiturile care l-au făcut celebru.

 

Clujulcultural.ro este acreditat şi la acest concert şi va relata cu lux de amănunte.

Eros Ramazzotti 3BUN

Stârneşte mari nostalgii

Clujenii sunt foarte legaţi de megastarul italian şi melodiile sale unice. Eros este un adevărat idol care stârneşte nostalgii:

“Avem atâtea amintiri, unele care poate zac dosite pe undeva, fără să știm că le avem și totuși, când trebuie să găsim acea amintire, o amintire anume, parcă dintr-o dată devine greu. Dar, ca toți participanții la acest concurs, va trebui să fac și eu acest efort și să vă povestesc o amintire frumoasă legată de melodiile lui Eros Ramazzotti. Poate nu va fi neapărat frumoasă, ci va avea un aer…vintage. Da, fiindcă dacă e să îl leg pe Eros Ramazzotti de ceva, acest ceva ar fi nimeni alta decât o casetă Konica, de 60 de minute, pe a cărei parte A „Quanto amore sei” este piesa cu numărul patru. Cred că a fost una dintre primele mele casete înregistrate de tata, pentru a le asculta pe walkman-ul primit în dar de la bunul și dragul Moș Crăciun. Caseta o am în continuare, chiar acum mă uit la ea și îmi dau seama că nu am mai ascultat-o de mult. Poate nu ar fi un moment rău să o reascult”, îşi aminteşte Izabella Saramet.

“Atunci când sunt tristă, simt nevoia să gust ceva dulce și să ascult muzică… După ce ai plecat din viața mea, privind ploaia care îmi bătea în geam, am desfăcut cutia cu ciocolată pe care o pregătisem pentru noi și am dat radioul la maxim. Vocea lui Eros Ramazzotti a acoperit încet, încet, sunetul ploii și al sufletului meu care încă te mai striga… Am adormit plângând, pe refrenul melodiei Cosas de la vida, cu convingerea că nu voi reuși vreodată să nu mă mai gândesc la tine.

De atunci asociez muzica lui Eros cu tristețea… între timp, sufletul meu s-a vindecat și azi iubesc din nou… îl ascult pe Eros cântând:
Sono umane situazioni
quei momenti fra di noi
i distacchi e i ritorni
da capirci niente poi
gia’… come vedi
sto pensando a te… si.. da un po’… și mi-aș dori din suflet să-i pot asocia melodiile cu fericirea care mă străbate acum… îmi dorec să am ocazia de a-l asculta în brațele celui care m-a învățat să iubesc din nou”, îşi aduce aminte o altă cititoare a siteului clujulcultural.ro

Eros-Ramazzotti435x221

De melodiile lui Eros Ramazzotti sunt legate momente importante de viaţă prin care au trecut cititorii noştrii.

“Intâlnirea omului de lânga mine, începutul poveştii noastre, inelul de pe deget, DAAAul zis atât de hotărât…toate acestea şi multe altele ne revin pe retină ori de câte ori îi auzim cântecele. Fără cuvinte”, îşi aminteşte şi Maria.

Mara concluzionează: “Nenumărate dimineţi de final de chef, când căutam chiştoacele lăsate intenţionat nefumate până la filtru şi dansam pe muzica lui Ramazzotti, ascultată la magnetofon. Priceless…”

Condiţii de acces

Porțile la Polivalentă se deschid la ora 18.00, iar spectacolul începe la ora 20.00.

Trei categorii de bilete sunt deja epuizate – cele mai scumpe locuri puse în vânzare, dar și cele mai ieftine sunt vândute integral. Biletele rămase costă de la  140 de lei, şi se pot cumpăra pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV).

Organizatorii recomandă spectatorilor sa vină din timp, pentru a evita eventualele aglomerări la porțile de acces. Din cauza sunetului extrem de puternic, nu se încurajează prezența copiilor, însă, dacă părinții aleg sa vină alături de cei mici, recomandăm folosirea căștilor, iar copiii au acces doar în baza unui bilet valid. Cei cu vârste până la 5 ani au acces gratuit. Pentru eficientizarea accesului la bar, băutura și mâncarea vor fi achiziționate pe bază de jetoane.

 Eros are mai mult de 30 de ani de la debut și o amețitoare cifră-record de 50 de milioane de albume vândute. Ramazzotti este gata să adauge un nou capitol unei povești incredibile. Povestea unui tânăr născut și crescut în suburbia Cinecitta din Roma, care a îndrăznit să viseze că ar putea da lovitura în muzică.

A început să învețe chitara la vârsta de șapte ani și a încercat să-și croiască un drum pe platourile de filmare, inițial ca figurant. Familia l-a încurajat, și tânărul Eros și-a scris primele cântece în colaborare cu tatăl Rodolfo, muncitor în construcții pe timp de zi, muzician noaptea. În 1981 ia parte la concursul muzical „Nuove di Castrocaro” și ajunge în finală cu compoziția proprie Rock ‘80, prinzând astfel și primul său contract cu o casă de discuri. În 1982 lansează primul single, „Ad un Amico” și lucrează cu compozitorul și muzicianul Renato Brioschi, mentorul său în drumul spre victoria din 1984 la Sanremo, unde câștigă la categoria debutanți. Lansează primul său album, „Cuori Agitati”, atât în italiană, cât și spaniolă. Single-ul “Una Storia Importante” vinde milioane de copii în Franța, și devine un hit în restul Europei, iar Eros Ramazzotti ajunge un nume internațional. În vara anului 1995 ia parte la Festivalul European Estival de Muzică, împreună cu Rod Stewart, Elton John și Joe Cocker.

Apoi, în 1996, lansează “Dove c’e Musica”, un succes incredibil – șapte milioane de discuri vândute la nivel mondial. În 2007, albumul „E2″ ajunge best-seller atât în Italia, cât și la nivel internațional.

În 2011, Eros e numit „Cel mai bun Artist Internațional” la festivalul anual „Die Goldene Kamera film & TV”. 2012 aduce un nou album, „Noi„, și un nou contract de inregistrare cu Universal Music. Născut sub o stea norocoasă, “Noi” ajunge rapid primul în clasamentul iTunes în 17 țări și se vinde în peste 700.000 de exemplare. În iunie 2014 se căsătorește cu Marica Pellegrinelli, prietena lui de cinci ani, iar 2015 începe cu un moment fericit pentru Eros și Marica: pe 14 martie se naște primul baiețel din casa Ramazzotti. Postfață, pe 12 mai se lansează un nou album,„Perfetto”, al 13-lea album de studio al superstarului italian.

 Un alt concert la Polivalentă va fi cel cu Pink Martini, pe 5 octombrie.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.