6 aprilie 2018

FOTO Drumul Crucii la Cluj

El e marcat de credincioşii greco-catolici cu rugăciuni şi cântece religioase

By In Actualitate

Peste 150 de credincioşi greco-catolici, seminarişti şi preoţi, au participat, miercuri, în Cluj-Napoca, la procesiunea Drumul Crucii, în care un tânăr l-a interpretat pe Isus Hristos dus spre a fi răstignit pe cruce, flancat de doi soldaţi romani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la Drumul Crucii s-au adunat, miercuri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi au pornit într-o procesiune pe Bulevardul Eroilor spre Catedrala “Schimbarea la faţă” intonând cântece religioase şi rugându-se. Un tânăr a purtat pe umeri o cruce din lemn şi l-a intrepretat pe Isus Hristos în timp ce era dus spre a fi răstignit, flancat de doi soldaţi romani.

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, prezent la procesiune, a declarat că a dorit, împreună cu un grup de preoţi, seminarişti şi credincioşi, să refacă în Miercurea Mare procesiunea cu crucea Domnului nostru Isus Hristos.

„Este un moment în care dorim să comemorăm drumul pe care Mântuitorul l-a făcut cu crucea în spate ştiind că această povară a crucii reprezintă povara păcatelor noastre. Dorim să facem şi o mărturie publică a credinţei care să aducă aminte tuturor că, în aceste zile, este bine ca gândul nostru să se înalţe spre cel care, prin suferinţa lui, ne-a mântuit”, a spus Crihălmeanu.

La finalul Drumului Crucii, credincioşii au primit mici cruci de hârtie, simbolizând crucea fiecăruia, pe care le-au fixat apoi, în faţa altarului din catedrală, pe Crucea mare de lemn simbolizând Crucea Mântuitorului Isus Hristos.

În Catedrala „Schimbarea la faţă” au fost rostite apoi rugăciuni specifice Postului Mare.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.