3 mai 2018

FOTO Conti se retrezește la viață

By In Actualitate

Fostul Hotel Continental a fost refațadizat și muncitorii care lucreză la clădire au dat jos o parte din mashul urias care îl acoperea.

Așa arată acum Conti. Foto clujulcultural.ro

Lucrările încă nu sunt gata dar din ce se vede fațada arată foarte bine. La Conti se lucrează de circa 2 ani, iar clădirea aparține firmei Napocamin al omului de afaceri Ioan Bene, condamnat penal cu executare în procesul Uioreanu. Bene se află acum în Italia.

Noua fațadă a Conti arată foarte bine. Foto clujulcultural.ro

Am investit până în prezent peste 3.4 milioane de euro. Nu s-au mai făcut lucrări de anvergură de acum 100 de ani. Am schimbat acoperisul de lemn, s-au făcut lucrări de consolidare a fundațiilor, care erau afectate de trecerea timpului, am întărit structura de rezistență și am montat alte grinzi de susținere. Au fost schimbate toate geamurile, care nu sunt din termopan, așa cum ar crede lumea, ci din lemn. Acoperișul a fost refăcut integral cu materiale importate, de maximă calitate. Toate ornamentele exterioare, stucaturile, au fost refăcute de specialiști din Italia, pe modelele existente, astfel că totul arată ca în anul 1894, anul inaugurării clădirii”. Maxim, anul viitor vom finaliza și lucrările din interior. Apoi, vom vedea care va fi soarta acestei clădirii. Vă spun sincer că avem oferte de cumpărare, dar avem și oferte din partea unor branduri de renume, la nivel mondial, de închiriere. Clujenii vor putea intra, în centrul Clujului, în magazine ale unor branduri importante, magazine cum pot fi văzute la Paris, Roma, Berlin, Munchen. Pentru etajele superioare avem oferte din partea altor mulltinaționale”, a spus Ioan Bene în exclusivitate pentru stiridecluj.ro

Conti este un edificiu emblematic pentru Cluj, fiind cunoscut ca Hotelul New York. Aici a luat ființă revista Gândirea și Sindicatul Presei din Ardeal și Banat. Mulți ani a fost cel mai celebru hotel clujean, la concurență cu Napoca și Belvedere.

Citește și fotoreportajul:

FOTO Incursiune nocturnă în fostul Conti. Cea mai frumoasă ruină din Cluj

1 Comment
  1. […] Incursiune nocturnă în fostul Conti. Cea mai frumoasă ruină din Cluj FOTO Conti se retrezește la viață Proprietarul Conti a fost condamnat. Ce se va întâmpla cu […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!