31 august 2015

Fondul Jazz in the Park: 3 tineri muzicieni sprijiniţi şi 4 proiecte finanţate

By In Cooltura, Esenţial

3 tineri muzicieni  clujeni vor fi sprijiniţi şi 4 proiecte culturale vor fi finanţate prin Fondul Jazz in the Park au anunţat astăzi organizatorii festivalului Jazz in the Park.

Iniţiativa strângerii unui Fond de către un Festival e unică în România!

JAZZ IN THE PARK

Alin Vaida şi Adina Cristea, de la Jazz in the Park-(c) clujulcultural.ro

În urma depunerii de aplicaţii au fost selectaţi trei tineri muzicieni clujeni, elevi ai Liceului de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca.

Fericiţii bursieri, aleşi de cei de la Jazz in the Park sunt Szilvia Szabo, 17 ani, Henrik Portik, 18 ani, şi Radu Kis, 16 ani!

Szilvia studiază orga, Portik flautul şi Kis vioara!

“Sunt  foarte recunoscătoare, foarte fericită că am fost aleasă! Anm sperat la acest lucru! Vreau să devin profesoară de orgă şi să ţin concerte. Fără muzică nu aş putea trăi”, a spus astăzi, în faţa jurnaliştilor, Szilvia Szabo. Tânăra locuieşte în comuna Unguraş, în apropiere de municipiul Dej.

SAZBO

Bursiera Szilvia Szabo, azi, la conferinta de presa- (c) clujulcultural.ro

Iată cifrele făcute publice de organizatori:

5000 de donatori

41419 lei strânşi din donaţii, martie-iulie.

cheltuieli 2261, diverse costuri de implementare mecanisme de atragere de fonduri (platforma de donatii sms etc)

39.159 de lei ajung la proiectele finanţate şi bursieri.

4 proiecte culturale finanţate: Teatru în gara călătorilor de scurt parcurs, Jam by Blajin (o structură modulară), Poiana Muzicală II-Parcul cu muzică, Lumini pe Canalul Morii.

3 tineri bursieri

Alin Vaida, director Jazz in the Park: am făcut cel mai mare eveniment al nostru, o facem de dragul clujenilor pentru că vedem că ei se simt bine!

Managerul festivalului Jazz in the Park a declarat astăzi că este extrem de mulţumit de modul în care s-a desfăşurat a treia ediţie a festivalului, care a strâns 50.000 de clujeni în 7 zile,

“45.000 au venit în Parcul Central iar restul pe malul Someşului, la Riverside Stage. Este un bilanţ frumos. Ne propunem să creştem, să experimentăm, căutam noi spaţii alternative. Nu ne vom întinde mai multe decât ne permite plapuma. Vrem să creştem organic, programat, planificat. Ni se pare normal să mai fie şi alte festivaluri în Parc, pentru că acesta e un spaţiu public, deschis, al întregii comunităţi. Am făcut cel mai mare eveniment al nostru, Jazz in the Park, o facem de dragul clujenilor pentru că vedem că ei se simt bine”, a spus Alin Vaida.

 

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.