9 septembrie 2017

“Fixeur”, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină

By In A 7-a, Special

Lungmetrajul “Fixeur”, de Adrian Sitaru, este propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, informează un comunicat al Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Membrii juriului care a ales filmul au fost criticii Dana Duma (președinte), Călin Căliman, Cristina Corciovescu, Magda Mihăilescu, Cristian Tudor Popescu, Doinel Tronaru și Eugenia Vodă.

Filmul “Fixeur”, cu un scenariu semnat de Claudia și Adrian Silișteanu, spune povestea lui Radu (Tudor Aaron Istodor), stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

Nominalizările la Premiul Oscar pentru “cel mai bun film într-o limbă străină” vor fi făcute din propunerile înscrise de țările participante în cursă.

Gala prestigioaselor premii va avea loc pe 4 martie 2018, la Los Angeles.

FOTO/VIDEO FIXEUR, ultimul film al lui Adrian Sitaru, premieră cu sală plină la Cinema Victoria

 

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.