7 iulie 2014

Au revoir Jazz in The Park !

By In Actualitate, Muzica

Festivalul Jazz in the Park a luat sfârşit ieri seară cu două concerte aşteptate de public.

Întâi  fanii jazzului au umplut, de la ora 20.00, Opera Maghiară, unde au asista la concertul frumoasei franţuzoaice Melanie Pain.

Născută la Caen, Franța, Mélanie Pain a studiat științe politice și a lucrat în publicitate înainte de a-și începe cariera muzicală. Un demo înregistrat pentru un prieten a ajuns la membrii cunoscutei trupe Nouvelle Vague, care au fost fermecați de talentul tinerei și i-au propus imediat să colaboreze. Au concertat împreună timp de cinci ani, iar în 2009 Mélanie și-a lansat primul album solo, My Name, avându-i alături pe artiști precum Julien Doré, Phoebe Killdeer și Thomas Dybdahl. În 2012, artista a lansat albumul Bye Bye Manchester, pe care l-a promovat în Europa, dar și Australia și Hong Kong. Mélanie a mai concertat în România la București, Timișoara și Alba-Iulia și acum pentru prima dată la Cluj.

Înainte de startul concertului, pe scenă a urcat Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in The Park.

Vă mulțumim că sunteți prezenți și în această seară aici. Dorim să creștem festivalul, să ne extindem și în alte amplasamente, am putea să fim prezenți în tot orașul”, a spus acesta. El  a ținut să mulțumească în mod special atât colegilor săi din echipa de organizare, dar și colaboratorilor pe partea de festival din Primăria Cluj-Napoca şi partenerilor media.

 

Concertul lui Melanie Pain a fost unul reuşit, fiind aplaudată la scenă deschisă de melomanii care au venit la concert.

 

Melanie Pain  a dialogat cu publicul şi nu s-a ruşinat să discute despre modul în care a marcat-o perioada de graviditate prin care a trecut şi cum s-a reflectat acest fapt în creaţia sa muzical. Majoritatea celor care au venit la concert cunoşteau melodiile acesteia dar şi a trupei Nouvelle Vague, unde Melanie e solist vocal, aşa că atmosfera a fost una deosebită.

Trupa Melanie Pain a fost bisată de mai multe ori, în mijlocul unor standing ovation!

Apoi toată lumea s-a mutat în Parcul Central, unde trupa de rock alternativ Les Ellephantes Bizzare a susţinut un show acustic.

elephantes

 

Mii de clujeni au luat parte la acest show dar şi la cele trei zile de festival.

Clujulculturaal.ro a relatat pe larg şi acest festival. Articolele le puteţi citi aici şi aici

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.