7 iunie 2018

Filosoful Mihai Şora va primi Premiul Cetăţeanului European pe 2018

By In Actualitate

Filozoful Mihai Şora şi Asociaţia MagicCamp vor primi Premiul Cetăţeanului European pe 2018, în urma deciziei juriului din Parlamentul European, pe baza voturilor date de un grup de europarlamentari.

Informaţia a fost publicată joi de Monica Macovei pe pagina sa de Facebook. Ea spune că, împreună cu Cristian Preda, l-a propus pe Mihai Şora să primească acest premiu, pentru că „de 28 de ani, zi de zi, promovează democraţia, pluralismul şi valorile Cartei Europene a drepturilor şi libertăţilor”.

„Domnul Şora a mers şi merge în mod regulat în şcoli şi le vorbeşte copiilor şi tinerilor despre spiritul şi valorile europene. Când i-am telefonat pentru a-l întreba dacă acceptă să îl nominalizăm pentru acest premiu, domnul Şora mi-a povestit despre dezbaterile vii pe care le are zilnic în scoli, primind tot mai multe invitaţii, şi, cum era de aşteptat, mi-a spus că nu face asta pentru o recunoaştere publică, ci din credinţă, cu bucurie, pentru a învăţa şi discuta cu tânăra generaţie despre valorile europene, libertate şi spirit critic”.

Macovei a adăugat: „Acest premiu este o dovada modestă a muncii benevole şi de mare însemnătate pe care o face pentru viitorul liber şi democratic al Românei”.

Ea a anunţat că premiul va fi decernat şi Asociaţiei MagicCamp.

Ceremonia va avea loc pe 9 octombrie 2018, la Bruxelles.

În fiecare an, Parlamentul European acordă Premiul Cetăţeanului European unei persoane, unui grup ori asociaţii şi organizaţii care au avut reuşite excepţionale şi s-au implicat în activităţi de promovare a înţelegerii şi integrării cetăţenilor statelor membre UE, de cooperare culturală, proiecte legate de Anul European şi în activităţi care exprimă valorile Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

viewscnt

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.