În acest weekend  Fabrica de Pensule anunță o serie de activități atât la sediul ei (str. Henri Barbusse) cât și în Parcul Feroviarilor, conform unui comunicat.
 
Vizionare de film în aer liber
 
Varză, cartofi și alți demoni | Proiecție Kinedok powered by OWR
vineri, 31 august | 21:00,  Parcul Feroviarilor

După ce cumpăra o tonă de varză pentru echivalentul a 20 de euro, regizorul Șerban Georgescu decide să exploreze dinamica paradoxală a agiculturii românești practicate în satul Lungulețu.Acolo, 1000 de mici fermieri, cu tot atâtea tractoare, produc anual aproximativ 100.000 de tone de varză și cartofi pe care nu reușesc să le vândă ulterior: la finele anului, fermierii se descoperă, unul lângă altul, în piață, înconjurați de grămezi de produse pentru care scad progresiv prețurile, până ce ies în pierdere.

 
 
Disses | Emilian Mocanu
30 august – 1 septembrie
vernisaj: 30 august | 19:00
PILOT, parter

Nebăgate în seamă în contextul lor originar, elementele de șantier se găsesc mereu la limita fragilă dintre sculptură și instalație. Capabile de o frumusețe ascunsă, veritabile opere în mizerie în mediul lor ”natural”, ele se regăsesc aici recontextualizate, redimensionate și răscumpărate.Expoziția marchează finalul rezidenței Artist clujean în șantier ( desfășurată în perioada 30 iulie – 1 septembrie), o rezidență dedicată artiștilor vizuali locali pentru a încuraja experimentul și cercetarea.

 
End of Summer | Expoziție de grup
30 august – 29 septembrie
vernisaj: joi, 30 august | 19:00
Lateral ArtSpace, etajul întâi
Expoziția prezintă lucrări a trei tineri artiști, Daria Langa, Andrei Sclifos, Matei Țigăreanu. Fiecare dintre aceștia au primit premiul Lateral ArtSpace în cadrul competiției de proiecte expoziţionale Expo Maraton ★ Maratonul artei tinere, care are loc în fiecare an, în luna mai, în cadrul Universității de Artă şi Design din Cluj-Napoca.
 
Expozițiile se pot vizita de marți până sâmbătă între orele 15:00 – 19:00. Vizitele includ un tur ghidat gratuit, care începe de la etajul întâi, unde o găsești pe Helga, ghidul nostru de expoziții.
Pentru grupuri și vizite în afara programului te rugăm să faci o programare la mailul: visit@fabricadepensule.ro
sau nr. de tel 0727 169 569.
 
Maps and Mapping Workshops #1: Régine Debatty & Joana Moll
30 august – 1 septembrie
Lobby, etajul întâi

Aici Acolo în parteneriat cu Salonul de Proiecte continuă Maps and Mapping cu o serie de workshopuri intensive.Tema primului workshop: relația dintre mapare și tehnologie într-o perspectivă culturală mai amplă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.