18 noiembrie 2015

Festivalul Internațional de Film pentru Copii aduce pelicula Girlhood în premieră la Cluj

By In 2.0

Cea de-a șaptea ediție a Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii, va ajunge anul acesta și la Cluj, în perioada 23 – 27 noiembrie, la Cinema Mărăști și va aduce pe marele ecran filme pentru copii și adolescenți, imediat după premiera lor națională din București.

Girlhood_Poster

Cluj-Napoca este primul oraș în care ajunge retrospectiva KINOdiseea, după ediția de anul acesta din București. Cu aceasta ocazie, filmul “Girlhood” (2014),  nominalizat la Festival de Cannes, va rula în premierăla Cluj. Filmul care a deschis secțiunea  Quinzaine des Realisateurs la Festival de Cannes, câștigător al premiilor pentru cel mai bun film și cea mai bună cinematografie la Stockholm Film Festival, a fost selectat la Sundance Film Festival 2015 în cadrul secțiunii Spotlight și a fost nominalizat pentru 4 premii César.

Filmul este regizat de franțuzoaica Céline Sciamma, aclamată de critici pentru reușita sa de a umple un gol în poveștile spuse până acum despre Paris. Girlhood este o poveste despre maturizare și  explorarea identității  de gen, a cărei  protagonistă, o adolescentă dintr-o suburbie săracă (banlieue) din Paris, fără prea multe perspective, se  alătură  unei  găști  de  fete.

 “Încă  de  la  începutul  filmului  se  instalează  tema generală a fetelor tinere nerăbdătoare să exploreze noi personaje, dincolo de rolurile convenționale care le-au fost atribuite.” ( The Hollywood Reporter ).

Criticii i-au găsit multe paralele cu La Haine a lui Mathieu Kassovitz, și a fost numit de către publicația Indiewire unul dintre cele mai reușite filme despre maturizare din ultimii ani. Proiecția Girlhood / Bande Filles poate fi văzută pe 27 noiembrie, la cinema Mărăștidin Cluj (str. Aurel Vlaicu nr.3), ora 14.00.

Programul întreg  poate fi accesat aici. Intrarea este gratuită  pentru toate filmele.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.