2 august 2013

Festivalul Colours of Cluj, debut spectaculos cu acrobaţii cu foc

By In Spectacol

Prima ediţie a festivalului “Colours of Cluj” a debutat ieri seară, în faţa a câteva  sute de clujeni dornici să vadă ce le-au pregătit organizatorii.

Festivalul a început oficial la ora 22.00 când a fost pusă în scenă instalaţia “Casa care dansează” a artistului austriac Klaus Obermeier, un proiect de videomapping interactiv – o proiecție video pe fațada unei clădiri la care au putut participa toți spectatorii. Proiecția s-a realizat pe fațada clădirii de pe Bulevardul Eroilor nr. 1. Practic, imaginea video proiectată pe clădire a putut fi controlată direct de către privitori, prin mișcările lor. Evenimentul este inspirat de tema acestei prime ediții a festivalului:„Împreună”. Zeci de clujeni au participat la experiment. Părerile au fost împărţite printre spectatori privind spectaculozitatea aceste instalaţii.

“Nu e chiar aşa cum m-am aşteptat. E interesant dar mai puţin atractiv decât am crezut” a spus pentru clujulcultural.ro Andrada, o studentă la UAD.

“Mie îmi place. Nu am mai văzut aşa ceva. E foarte interesant”, a spus Mihai, un tînâr de 21 ani, student la Ştiinţe Economice.

La proiecţie a luat parte şi regizorul Tudor Giurgiu, iniţiatorul Colours of Cluj dar şi Florin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei “Cluj-Capitală Europeană 2021”

Proiecţia "Casa care dansează" a fost aplaudată de clujeni / (c) clujulcultural.ro

Proiecţia “Casa care dansează” a fost aplaudată de clujeni / (c) clujulcultural.ro

Instalația va fi prezentă și în celelalte zile ale festivalului, în 2, 3 și 4 august, între orele 22.30 și 23.30.

Mai multe despre ea şi artistul Klaus Obermeier clujulcultural.ro a scris aici

Spectacol cu foc

Cea mai spectaculoasă parte a deschiderii festivalului “Colours of Cluj” a avut loc la 22.3o când a intrat în scenă trupa Crispus. Aceasta a încântat numeroasa asistenţă timp de aproximativ 30 de minute cu o serie de dansuri extrem de spectaculoase şi mai ales cu acrobaţiile cu foc pe care clujenii nu au mai avut ocazia să le vadă până acum.

Prima zi a festivalului s-a încheiat cu proiecţia filmului “Funeralii fericite” de Horaţiu Mălăele, la care au asistat zeci de clujeni.

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.