21 februarie 2019

Expoziții și concerte la Zilele Artei Bizantine

By In Actualitate

Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită la a XV-a ediție a evenimentului „Zilele Artei Bizantine”, care se va desfășura n perioada 25-26 februarie 2019, la sediul central al instituției, str. Memorandumului nr. 21 din Cluj-Napoca.

Zilele Artei Bizantine este un eveniment organizat sub îndrumarea domnului Lect. Univ. Dr. Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, coordonator al grupului de muzică, artă și cultură bizantină „Sfântul Ioan Damaschin”, împreună cu care își propune să reînvie ethosul bizantin în lumea secolului XXI.

Prima zi a evenimentului, 25 februarie, va fi marcată de Sfânta Liturghie, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, începând cu ora 8.00.

De la ora 17.00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, va fi vernisată, în prezența Înalt Preasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, expoziția de artă bizantină „Patrimoniu Imaterial Universal”. Evenimentul din acest an o are ca invitat pe doamna Lect. Univ. Dr. Ana Dumitran, cadru didactic a Facultății de Teologie din Alba-Iulia și totodată curator al Muzeului Național al Unirii Alba-Iulia.

De la ora 18:00 va avea loc concertul de muzică bizantină susținut de Grupul Sfântul Ioan Damaschin.

A doua zi va debuta cu un workshop de artă bizantină la Muzeul Etnografic, începând cu ora 10.00, la care vor lua parte membrii Grupului Sfântul Ioan Damaschin și studenți ai Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca.

De asemenea, Muzeul o va avea ca oaspete de onoare pe doamna arheolog Dr. Daniela Marcu-Istrate, cercetător al Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, care va susține o conferință cu tema „Reflexii ale arhitecturii bizantine la nordul Dunării de Jos în jurul anului 1000: Biserica de la Alba-Iulia”, de la ora 18.00.

De la ora 19:00, la Galeria Byzantia din biserica Învierea Domnului de pe strada Viilor nr. 33 va avea loc vernisajul expoziției da artă fotografică „Timp Străvechi”, realizat de domnul Sârb Vasile.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!