5 octombrie 2016

Expoziție de pictură Adrian Ioan Podoleanu

By In Vizual

Marți, 4 octombrie, cu începere de la ora 18.00, a avut loc vernisajul expoziției artistului Adrian Ioan Podoleanu. La Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central sunt expuse peste 60 de lucrări, fiind cea mai amplă expoziție a artistului din ultimii ani.

Adrian Ioan Podoleanu s-a născut pe 2 septembrie 1965 la Cluj. Este absolvent al Liceului de Arte Plastice din Cluj-Napoca și al Academiei de Arte Frumoase din Iaşi, clasa profesorului Adrian Podoleanu.

 

peisaj-in-delta
Majoritatea lucrărilor au fost realizate sub semnul apei și al pământului și au putut fi văzute în cele trei expoziții organizate la București în perioada 2011-2013: „Acuarela”, „Cer, codri, ape” și „Expoziție. Adrian Ioan Podoleanu”.

„Opţiunea artistică şi estetică a lui Adrian Ioan Podoleanu este clară şi originală. Mai rar afli o exprimare atât de unitară, indiferent de tehnica abordată, ulei sau acuarelă sau chiar cărbune şi creion. Lirismul profund al creaţiei sale este construit, în tonuri reţinute şi difuze […], lăsând imediat să se ivească copaci de luncă la firul apei, sate croite pe dealuri şi văi, văzute din zborul păsării, inedită atmosferă de deltă, de paradis acvatic în care acuarela însăşi vieţuieşte. […] Revelaţia se constituie în sine şi în vibraţie de mare sensibilitate. […] Venit din lumea curată a artei adevărate, a simţirii profunde şi a înaltei rezonanţe artistice, Adrian Ioan Podoleanu ne lansează o pseudo-provocare, o chemare tăcută, care ne pune inevitabil pe gânduri. El ne arată frumuseţea discretă a lumii de lângă noi sau, mai ales, lumea frumoasă care ar putea fi a noastră.”,  consemnează criticul de artă Marius Tița.

Expoziția a fost deschisă de jurnalistul cultural Mihai Hurezeanu și poate fi vizitată în perioada 4-10 octombrie.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.