23 octombrie 2020

Expoziție cu lucrări de fotografie argentică în Centrul de Interes

By In Vizual

Expoziția Metablocks, cu lucrări de fotografie alb negru, developate manual, colate, ale artistului Vlad Dinu, va fi deschisă vineri, 23 octombrie, de la ora 16:00, la Camera Project Space din cadrul Centrului de Interes. Expoziția face parte din proiectul Camera Open Call în cadrul căruia tineri artiști români, care studiază la universități de artă din România au aplicat cu un proiect.

Programul de vizitare e de la ora 16 la 19. Expoziția va rămâne deschisă până în  27 noiembrie 2020.

Camera Project Space este coordonat de artista Irina Dumitrașcu Măgurean și este o extensie a artist run space-ului Camera, una din galeriile active în Centrul de Interes. Este un spațiu de proiecte deschis în 2019 și dedicat artiștilor tineri români care folosesc fotografia ca mediu principal de exprimare.

Deoarece Camera este dedicat artei internaționale, acest spațiu de proiecte s-a născut din necesitatea de a aduce în lumină arta emergentă românească.

Anul trecut Camera lansa un Open Call dedicat tinerilor artiști înscriși la universitățiile de artă din România, în urma căruia trei finaliști vor beneficia de o expoziție personală la Camera Project Space. Cei trei artiști selectați sunt Teodor Ștefan (București), Vlad Dinu (București) și Gavril Pop (Timișoara).

Prima expoziție, Transient,  semnată de Teodor Ștefan a avut loc în perioada septembrie/octombrie 2020.

A doua expoziție în cadrul Camera Open Call este proiectul Metablocks al artistului Vlad Dinu. Proiectul Metablocks transpune geometria regulată, bine definită a construcților socialiste într-un haos de forme și linii, creând o structură neregulată, străină de forma inițială a “blocului comunist”  Apariția unor linii frânte și linii curbe scoate la suprafață complexitatea estetică care se află în spatele “blocului comunist”. Construcțiile noi care nu mai seamănă cu cele originale au acum forme abstractizate, acele blocuri sunt acum fragmente neregulate, aidoma unor bucăți de pietre sfărâmate.

Vlad Dinu este un artist vizual, video artist și fotograf român care trăiește la București. Vlad folosește concepte precum sufletul și metamorfoza corpului uman, cercetează și observă natura, mediul urban și arhitectura, printr-un mod abstract de a vedea detaliile nevăzute ale diferitelor nivele de percepție. El are un master în arte vizuale la UNArte – Universitatea Națională de Arte din București în cadrul departamentul Fotografie și Imagine Dinamică, iar studiile de licență le-a urmat la departamentul Fotografie – Video, Procesarea Computerizată a Imaginii din cadrul aceleiași universități.

Mai multe informații despre proiectele Camera Project Space găsiți pe pagina oficială de Facebook Camera si pe Instagram-ul Camera.

Camera artist run space-ul artistei Irina Dumitrașcu Măgurean găzduiește din 2017, o dată cu deschiderea Centrului de Interes, expoziții ale artiștilor contemporani care folosesc fotografia la baza creației lor artistice, este vorba atât de fotografia directă, cât și cea experimentală. Printre artiștii care au expus se numără Jurriaan Löwensteyn, fiul artistului Ulay, Karel Verhoven, Dries Segers, Franziska Holstein, Ben Alper.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.