21 iunie 2016

Expert din Londra vine la Cluj – Napoca pentru două zile de experiment teatral

By In Actualitate, Teatru

Create.Act.Enjoy și Immersive Theatre vă invită la două zile de practică și experiment performativ. Cele două companii independente se întâlnesc la Cluj pe 1 și 2 iulie pentru o colaborare creativă care aduce Londra mai aproape de România.

 

DRAMA APLICATĂ

o incursiune în evoluția tehnicilor performative de intervenție socială

workshop susţinut de Anca Doczi Luchian (Drd. East University of London şi co-fondator Immersive Theatre London)

Seminarul va face o incursiune în evoluția practicilor performative de intervenție socială și activism artistic, punând în discuție definițiile actuale ale Dramei Aplicate și va prezenta câteva dintre metodologiile cele mai utilizate în artele performative de gen.
Seminarul se adresează atât studenților și practicienilor/teoreticienilor de teatru și performance, cât și celor care studiază sau profesează în medii multidisciplinare cu interes în educație, științe sociale sau politice, comunicare, antropologie, etică, istorie etc.

Înscrieri și detalii  AICI la hello@createactenjoy.com sau  la tel 0755 808 863.

Evenimentul va avea loc în 1 iulie, ora 14, la The Box (Calea Moţilor nr. 39)

 Drama Aplicat__ - 1 iulie

MEMODROM: RĂDĂCINI

instalaţie performativă

Concept: Anca Doczi Luchian

Regie: Diana Buluga, Cristian Pascariu

Performeri: Ioana Hanchevici, Călina Langa, Rodica Lupan, Radu Ghiță, Mircea Gui, Cornel Hoza

Încearcă să-ți imaginezi galerie cu oameni reali și poveşti reale despre identitatea românească şi acceptarea ei. Încearcă să-ţi imaginezi că poveştile de viaţă, visele, aspiraţiile şi greutăţile s-ar afla într-un spaţiu deschis, care se cere vizitat şi chestionat. Încearcă să-ţi imaginezi că poți fi chiar tu promotorul unei experienţe. În experimentul „Memodrom: Rădăcini”, martorii se transformă în interlocutori.

Creat sub umbrela mai largă a unei practici teatrale cunoscute sub numele de Theatre of Testimony (Teatrul Mărturiilor), „Memodrom: Rădăcini” utilizează mărturii personale prezentate într-un mod nemediat, pentru a crea o instalație performativă pe tema identității românești. Performance-ul explorează felul în care experiențele trecutului și memoria directă a evenimentelor anterioare au dat forma identității personale și felul în care memoria, ca artefact cultural, conservă și determină comportamentul cultural al unei comunități.

*Accesul publicului se poate face oricând în intervalul orar 14-18

Evenimentul va avea loc în 2 iulie, ora 14, la Bastionul Croitorilor (str. Baba Novac nr. 35)

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.