UPDATE:

Consiliul Județean Cluj a confirmat, printr-un răspuns adresat redacției Clujul Cultural informațiile publicate astăzi de site. De asemenea, Biroul de Presă a dat un comunicat public presei. Redăm integral răspunsul pentru site:

„110035 CJ – raspuns solicitare informatii de interes public:

Rezultatele concursului pentru postul de manager al Filarmonicii de Stat  „Transilvania”

La concursul de proiecte de management organizat pentru Filarmonica de Stat „Transilvania”, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean, s-au înscris cinci candidați.

În urma desfășurării primei etape, cea de analiză a proiectelor de management depuse, niciun candidat nu e reușit să obțină nota minimă prevăzută de lege, respectiv 7. Astfel, notele primite în cadrul primei etape de către cei cinci candidați înscriși, sunt: 6,17; 5,73; 6,17; 6,73 și 6,53.

Notarea s-a făcut în baza criteriilor și subcriteriilor de notare a proiectelor de management aferente concursului, propuse și aprobate de comisie.

Componența comisiei de concurs a fost următoarea:

Președinte: Vákár István-Valentin– Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj;

Membri: Diana Asinefta Moș – Rectorul Universității Naționale de Muzică București;

     Doru Orban – Managerul Filarmonicii Arad.

În această situație, conform prevederilor legale în vigoare, procedura de concurs pentru ocuparea postului de manager în cadrul Filarmonica de Stat „Transilvania” va fi reluată în termen de 30 de zile de la afișarea rezultatelor. 

 Biroul de presă”

——————————-

EXCLUSIV. Toți cei cinci candidați la concursul pentru șefia Filarmonicii de Stat ”Transilvania” au fost depunctați cu note sub 7 de către comisia de specialitate de la Consiliul Județean, de care aparține prestigioasa instituție muzicală a Clujului. Concursul se va relua la o dată ulterioară stabilită de Consiliul Județean.

Pe 26 ianuarie a fost termenul final de depunere a proiectelor de management a candidaților pentru șefia Filarmonicii. Până atunci, interimar a fost fagotistul Rareș Sângeorzan. Pe 12 februarie s-au dat rezultatele.

Au depus proiecte de management Bianca Temeș, conf. univ., angajată de 25 de ani a Filarmonicii, Rareș Sângeorzan, fagotist la ”Fila”, director interimar, baritonul Marian Pop,  basul Ioan Vrășmaș și conferențiar doctor, Silvia Sbârciu, predă pian la Academia de Muzică.

Toți au luat sub 7, nota minimă pentru calificarea la un viitor interviu. Nu a fost cazul. Sângeorzan rămâne interimar până ce va fi înlocuit de o altă persoană, în urma unui alt concurs sau va rămâne titular dacă se va mai înscrie la un viitor concurs și-l va câștiga.

”Toți au fost depunctați. Trebuie acum făcut un nou concurs. Nu se știe cine a făcut parte din comisie și criteriile de depunctare. Am cerut la Consiliul județean, au răspuns că nu pot da informații de acest gen. Nu e transparență și mă tem că e ceva murdar la mijloc”, ne-a spus sursa, care dorește să-și păstreze anonimatul din motive lesne de înțeles.

Clujul Cultural a solicitat oficial Consiliului Județean componența comisiei.

Din surse care doresc să-și păstreze anonimatul am aflat că această comisie a fost compusă din Diana Moș, violonistă, rector al Universității de Muzică București, Doru Orban, manager al Filarmonicii din Arad și Vakar Istvan, vicepreședinte al Consiliului Județean, cel care are în subordine printre altele și problemele culturale și de tineret la județ.

L-am contactat și pe Vakar Istvan. Nu a răspuns până la publicarea articolului.

Vom reveni.

Citiți și:

Rareș Sângeorzan este noul director interimar la Filarmonică. ”Starostele” Cătălin Nistor s-a retras

Scandalul de la Filarmonică. Precizările Consiliului Județean

Cătălin Nistor e managerul interimar la Filarmonică. Este contestat de angajați

 

Concert in memoriam Marius Tabacu la Filarmonică

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.