6 august 2015

Exclusiv. Terasa “La Palat” de la Muzeul de Artă, închisă de DSVSA pentru grave nereguli

By In Clio, Special

UPDATE. Siteul de ştiri Ziarde Cluj.ro  a obţinut o declaraţie de la conducerea DSVSA legat de închiderea terasei La Palat: 

“Nu aveau autorizatie sanitar-veterinară (cei de la terasa La Palat n.r.). S-a aplicat o amenda de 2.000 de lei şi s-a dispus o ordonanţă de întrerupere temporară a  activităţii, până la remedierea deficienţelor, pentru obţinerea autorizaţiei sanitar-veterinare”, a declarat pentru siteul citat, Nicolae Pivariu, directorul DSVSA Cluj.

—————————————————————————————————————

Exclusiv. Terasa “La Palat” din incinta Muzeului de Arta a fost închisă  în urma unui amplu controle efectuat in weekend. Organele abilitate au descoperit grave nereguli: mizerie de nedescris, personal angajat fără contract de muncă şi altele de acest fel. Directia Sanitara Veterinara si Pentru Siguranta Alimentelor Cluj  (DSVSA) a închis terasa,  aplicând o amendă de 20.00 de lei.YFHŞ

Muzeul de Artă va rezilia contractul de abonament cu această terasă patronată de omul de afaceri Iancu Şerbănescu.

“Este adevărat, confirm, anaf impreuna cu DSVSA au închis această terasă. Au găsit o mizerie de nedescris şi multe alte nereguli. Nu doresc să mai spun nimic. Noi am avut un contract clar cu contractanţii. Am aflat de control recent, cand am revenit din weekendul petrecut la ţară, unde mă retrag să îmi scriu cărţile”, a declarat pentru clujulcultural.ro istoricul Lucian Nastasă-Kovacs, managerul Muzeului de Artă.

Terasa BUN

Terasa La Palat

Contractul de închiriere dintre firma lui Şerbănescu şi Muzeul de Artă, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean va fi, cel mai probabil, reziliat.

Terasa La Palat activează pentru al doilea an consecutiv în incinta Muzeului de Artă.

Omul de afaceri Iancu Şerbănescu, patron al terasei La Palat, dar şi al societăţii care se ocupă şi de eliberarea cardurilor pentru studenţi Studcard, a reacţionat referitor la articolul publicat de clujulcultural.ro.

“Terasa La Palat nu a fost inchisa de ANAF si nu a luat o amenda de 20.000 de lei de la ei. Nu a fost gasit personal fara carti de munca si activitatea terasei nu a fost inchisa. In realitate Directia Sanitara Veterinara si Pentru Siguranta Alimentelor Cluj a dispus suspendarea temporara a “Blocului Alimentar” adica doar partea de preparare termica culinara in vederea realizarii unor modificari ale spatiului. Datorita spatiul restrans pe care il avem la dispozitie pentru realizarea modificarilor cerute am decis sa inchidem temporar toata unitatea si sa realizam modificarile cerute. Spatiul nu ne permite sa facem modificari la “blocul alimentar” si in paralel  sa functioneze si barul si terasa, acesta  fiind unul foarte restrans.

Fiind de buna credinta am anuntat conducerea Muzeului de Arta de aceasta situatie, si le-am cerut sprijinul pentru a identifica cea mai buna solutie pentru a rezolva problema spatiului restrans pe care il avem la dispozitie. Din pacate MACN a interpretat gresit notificarea noastra si a transmis presei informatii eronate”, a precizat pentru clujulultural.ro omul de afaceri Iancu Şerbănescu.
Societatea Turism Development plătește lunar un abonament de circa 4.000 de lei pe lună pentru amplasarea terasei în curtea Palatului Banffy.
5 Comments
 1. Troy Degrasse 3 septembrie 2015

  Cel putin asa arata in ultimele zile, dupa ce firma care administreaza aici terasa La Palat, ce ii apartine tanarului antreprenor Iancu Serbanescu, a inchiriat spatiul pentru al doilea an consecutiv.

  Reply
  • Redactia 3 septembrie 2015

   Troy Degrasse: contractul era unul de abonament, nu de inchiriere. Terasa s-a inchis dupa amenda DSVSA. Acum a fost demontat tot acolo, nu mai este terasa.

   Reply
 2. petre 7 august 2015

  Trebuia inchisa de DSP sau DSV . Era o mizerie. Mincarea nu are ce cauta in curtea Muzeului de arta. Ori e muzeu ori e circiuma. Pote ca ar putea sa se desfasoare expozitii in aer liber, prezentari de moda,concerte, dar nu bodega si nu mincare si alcool. Bauturi racoritoare , sucuri, dulciuri sau produse ambalate.

  Reply
 3. […] În urma unui control al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și a Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute s-a lăsat cu închiderea uneia dintre cele mai frumoase terase din centrul Clujului, “La Palat” din curtea Muzeului de Artă, scrie clujulcultural.ro. […]

  Reply
 4. […] În urma unui control al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și a Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute s-a lăsat cu închiderea uneia dintre cele mai frumoase terase din centrul Clujului, “La Palat” din curtea Muzeului de Artă, scrie clujulcultural.ro. […]

  Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.