21 mai 2014

EXCLUSIV. Interviu cu Andi Vanca, PR Manager Electric Castle: Vrem să ajungem unul din cele mai mari festivaluri europene

By In Esenţial

Peste 130 de artiști români sau străini vor concerta în perioada 19 – 22 iunie la a doua ediție a festivalului Electric Castle din Bontida, Cluj. Va fi bătaie pe bilete, înghesuială la voluntariat și patru zile de distracție maximă și muzică bună.
Cum s-a ajuns la acest concept de succes, ce înseamnă să fii voluntar Electric Castle și care sunt planurile organizatorilor pentru următorii ani, puteți citi intr-un interviu cu Andi Vanca, PR Manager al Electric Castle Festival. Aceata a avut amabilitatea să ne răspundă la mai multe întrebări.

Reporter: Electric Castle 2014@ediția a doua , probabil unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din estul Europei. Devine deja o tradiție pentru Cluj?

Andi Vanca: Noi asta vrem și acesta a fost planul de la început. Să creștem organic de la an la an, să aducem tot mai multa lume și artiști tot mai mari.

Reporter: Cum a venit ideea organizării acestui festival la castelul din Bonțida?

Andi Vanca: Ideea proiectului a venit oarecum logic acum vreo 2 ani. Organizam deja petreceri în Cluj și în țară de vreo 4 ani. Petrecerile au crescut constant, a apărut Booha Bar, apoi parteneriatul cu Boiler Club, au apărut petreceri tot mai mari, în locuri cât mai neconvenționale, iar următorul pas logic a fost să facem un festival. Dar un festival diferit, cu un concept în spate, care nu să fie o simplă extensie a unui concert de muzică. Castelul Banffy era exact genul de locație de care aveam nevoie: neconvențională, spectaculoasă și cu o poveste impresionantă în spate.

Reporter: Prima ediție Electric Castle a fost un succes. Care sunt ingredientele fericitei rețete?

Andi Vanca: Cred că este un mix. Electric Castle este în primul rând o poveste, o experiență completă pe care trebuie să o trăiești din prima până în ultima zi. Electric Castle nu este doar o serie de concerte, ci o întreaga mișcare de forțe care combină muzica, locația extraordinară, activitățile de la castel, organizarea și cel mai imporant oamenii care au venit la castel și care au luat parte la această experiență electrică.

 

Reporter: Câteva cuvinte despre line-up de la această ediție…

Andi Vanca: Am vrut să avem un line-up fresh, variat, cu multe premiere pentru România și multe lansări de album. Die Antwoord și Rusko sunt nume care erau foarte așteptate în România, iar Thievery Corporation și Bonobo sunt în turneu de promovare al noului lor album. Vor fi peste 130 de artiști care vor acoperi o largă paletă a muzicii electronice și nu numai. Anul acesta vom avea și o scenă de reggae, zona de muzica experimentală va fi mai mult mai puternică, iar la Stables vom aduce cateva ore de Silent Dance, unde 3 DJi vor mixa în același timp, iar oamenii vor putea alege din căștile pe care le vor purta ce canal să asculte.

ElectricCastle_poster_48x68_antwoord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reporter: Ce înseamnă să fi voluntar la Electric Castle?

Andi Vanca: Să fii în primul rând responsabil și să ai inițiativă. Să vrei cu adevărat să te implici în organizarea unui festival de talia Electric Castle și să nu urmărești doar intrarea gratuită. Să îți placă muzica, să faci cu placere ce ai de făcut și să mai ai energie după ce termini de lucrat ca să ajungi și la concerte.

Reporter: Care sunt marile planuri pentru Electric Castle?
Andi Vanca: Să-l creștem treptat și ajungem unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa de Est.

Mulţumim !

Interviu realizat de Andreea Popescu, colaborator Clujulcultural.ro

1 Comment
  1. […] Vanca, PR Manager al Electric Castle Festival a anunțat într-un interviu pentru Clujul Cultural, că festivalul își propune „să ajungă unul dintre cele mai […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.