Unul din cluburile cunoscute din Cluj, Flying Circus, situat lângă Cinema Arta, s-a închis. Proprietarii au scos spațiul la închiriat dar și la vânzare.

Contactat de Clujul Cultural, proprietarul spațiului, Cristian Crișan, a declarat că ”pandemia e de vină. Horeca e la pământ. Toată lumea e la supraviețuire. Îmi pare rău pentru Flying Circus. Din informațiile mele povestea merge mai departe, cei care dețineau spațiul caută un altul și speră să redeschidă când autoritățile vor da drumul la activități de cluburi”. 

Reamintim că în acest spatiu, în comunism, a luat ființă clubul Victoria,  unde au avut loc concerte ale trupelor de rock clujene ale anilor 80.

Pandemia COVID19 a dat lovitura de grație multor cluburi, acestea fiind închise de un an iar șansele de redeschidere a acestora să fie minime și în 2021, pentru că în România s-a instalat valul 3 de pandemie.

Flying Circus a avut mult timp sediul pe strada Iuliu Maniu, dar dupa tragedia de la clubul bucureștean Colectiv a fost mutat, pentru că nu îndeplinea normele de securitate.

El a fost reamenajat în spațiul de lângă cinema Arta.

De-a lungul timpului, la Flying au avut loc sute de concerte rock si metal de la trupe ca Crossholder la Voivod sau Orphaned Land, festivaluri underground de punk, death si black metal dar si multe seri de film, de partyuri din cele mai diverse, lansări de carte, workhsopuri, dezbateri pe teme intelectuale.

Era frecventat de tineri si de mulți studenți străini. Programul de proiecții de filme și seri tematice era atractiv.

Clujul Cultural a organizat la Flying Circus un concert heavy metal cu trupa maghiară Crossholder.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.