Noutăți în conducerea Școlii Doctorale la Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca (UAD).

Postul liber din decembrie 2020, de șef al Școlii Doctorale a UAD (CSUAD), după ce UAD nu i-a mai prelungit contractul cunoscutului filosof Aurel Codoban, a fost câștigat de artistul plastic Radu Solovăstru (foto) profesor universitar doctor, fost rector și prorector al UAD, au declarat surse din UAD pentru Clujul Cultural. Radu Solovăstru a fost singurul candidat pe post.

Ca și conducător de doctorate a intrat la CSUAD și profesorul universitar doctor Vlad Țoca, noul președinte al Senatului UAD.

Coordonator de doctorate a rămas și fostul rector și președinte al Senatului, pictorul Ioan Sbârciu, cel care a înființat pe perioada când era rector Școala Doctorală (CSUAD).

Așa cum Clujul Cultural a informat, UAD a trecut din februarie 2020 prin tensiuni interne majore care au răbufnit public în februarie 2021. În urma acestora Ioan Sbârciu și-a dat recent demisia din funcția de președinte a Senatului UAD, după un scandal de amploare care a blocat practic funcționarea Senatului UAD. Printre contestarii publici ai lui Sbârciu se află universitarii Radu Solovăstru și Vlad Țoca, actuali colegi de CSUD ai lui…Sbârciu,împreună cu alți 11 universitari. Aceștia au trimis presei o scrisoare deschisă dură în care l-au acuzat pe Ioan Sbârciu că a instaurat o… dictatură în UAD. Ca urmare a scrisorii dar mai ales a lipsei oricâror șanse de reconciliere, Sbârciu și-a dat demisia, deși era în funcție legal ales din februrie 2020!

Vom reveni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.