12 februarie 2020

„Elixirul dragostei” la Opera Maghiară

By In Operă

Apropiindu-se Ziua îndrăgostiților, Opera Maghiară Cluj a programat opera buffa semnată de Gaetano Donizetti: Elixirul dragostei, joi, 13 februarie, de la ora 18:30. Prin momentele de umor exploziv și sentimentalitate, opera îi va cuceri nu numai pe spectatorii îndrăgostiți.

Donizetti este autorul unor opere dramatice de succes mondial, dar a semnat și comedii la fel de faimoase, cum este și Elixirul dragostei. Acestea din urmă sunt renumite pentru melodiile captivante, care însă transmit cele mai adânci emoții.

Adina, protagonista comediei, este curtată de doi bărbați, personaje care reprezintă două viziuni contradictorii ale dragostei. Nemorino (numele căruia se traduce ca și ,,neînsemnat”) îi oferă o iubire naivă și pură, iar sergentul Belcore o abordează plin de încredere, șarm, dar și de frivolitate – oare cine va fi alesul lui Adina? Nemorino își pune speranțele în elixirul vândut de doctorul Dulcamara, rezultatul însă va fi ,,dulce-amar”, cum indică și numele doctorului…

În rolul lui Nemorino, spectatorii îl pot vedea pe Bardon Tony, solist care se bucură de o carieră internațională. Rolul lui Adina va fi interpretat de Kolcsár Katalin, cel al sergentului Belcore de Sándor Csaba, iar în rolul doctorului Dulcamara îl putem vedea pe Sándor Árpád. Spectacolul este dirijat de Jankó Zsolt, regia: Kürthy András. Rolul lui Martino va fi interpretat de un membru al companiei care de obicei lucrează în spatele scenei, fiind responsabil de decor: Tóth Márton, maestru scenă, cine anul acesta aniversează 40 de ani în angajarea operei.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.