7 noiembrie 2018

Elevi de la cele mai bune licee de muzică, concert simfonic inedit la Cluj

By In Actualitate, Muzica, Spectacol

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca găzduiește duminică, 11 noiembrie, la ora 17.00, în Sala Studio, un concert intitulat Gradus ad Parnassum.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Acces și Mobilitate: Garanția Dezvoltării 2018, proiect finanțat prin intermediul Fondului de Dezvoltare Instituțională (FDI). Scopul proiectului este acela de a facilita elevilor din liceele cu profil vocațional (muzică) accesul la evenimente culturale și șanse egale de dezvoltare profesională față de cei din orașele cu acces la instituții de cultură, precum teatre de operă și filarmonici. 

Concertul reunește cei mai buni elevi din șase licee de profil din țară care vor avea șansa de a cânta ca soliști în compania unei orchestre formate din cadre didactice, foști absolvenți și studenți ai Academiei de Muzică clujene, sub bagheta tânărului dirijor Andrei Feher. Acești merituoși elevi sunt Iulian Marinescu (vioară, Liceul de Arte „Sigismund Toduță”, Deva), Elisa Ioana Marcu (vioară, Liceul de Arte „Sabin Păuța”, Reșița), Maria Valeria Târsia (canto, Liceul de Artă, Sibiu), Ada Mârza (canto, Colegiul de Arte, Baia Mare), Iasmina Palage (flaut, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Bistrița), Soma Dávid-Kacsó (violoncel, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, Cluj-Napoca)

Programul concertului va cuprinde lucrări din creațiile concertistice sau de operă ale compozitorilor Edouard Lalo, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Antonin Dvořák, Giuseppe Verdi, A. F. Doppler și Gabriel Fauré. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.