16 septembrie 2016

Elena Mîndru a inaugurat pianul recondiționat din campania #1banpentrupian cu un concert de jazz frumos

By In Esenţial, Spectacol

Concert frumos de jazz, ieri seară, la Casa de Cultură a Studenților, cu ocazia finalulului campaniei #1banpentrupian.

Pianul Casei de Cultură a Studenților a fost renovat și redat muzicienilor după campania echipei Jazzy Day  și Beard Brothers si The Sisterhood.

Clujenii iubitori de muzică și jazz au spijinit campania #1banpentrupian cu cei 2.500 de euro necesari pentru recondiționare. Echipele Jazz Day și Beard Brothers au readus la viață pianul model Blüthner, grand piano, pe ale cărui clape și-au format mâna, începând din anii ’60, muzicieni cu reputație ai Clujului

Concertul a fost suținut de solista Elena Mîndru, artistă clujeancă acum stabilită în Finlanda și  Jyväskylä Big Band.

mindru-bun

Elena Mîndru live-(c) clujulcultural.ro

Concertul a fost deschis de Joshua Nelson, invitat special, cîntăreț de gospel, kosher gospel,  care din două melodii a ridicat sala în picioare/

El va susține un concert sâmbătă, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților.

Vă oferim o filmare:

Elena Mîndru a susținut un recital complet, foarte aplaudat, cu compoziții proprii dar și ale altor muzicieni, cu prelucrări din folclorul românesc dar și finlandez. A demonstrat, din nou, alături de excelentul big band finlandez, că este o artistă importantă a jazzului românesc.

Povestea unui pian

Povestea pianului începe în 1955, în Leipzig, Germania, în fabrica producătorului de top Blüthner. Grand Piano, marca Blüthner, ajunge la Cluj-Napoca, în anii ’60, la Casa de Cultură a Studenților unde întâlnește de-a lungul timpului aplauzele publicului, pianiști și profesori înzestrați. Cei 50 de ani în care a fost pedagog pentru zeci de generații de elevi și gazdă pentru sute de artiști, își lasă amprenta pe Blüthner Grand Piano, al cărui sunet obosește. Deși odinioară se afla în centrul atenției pe mijlocul scenei, după anii 2000, lumina reflectoarelor îl surprinde tot mai des în colțuri, mascându-i lipsa de strălucire, zgârieturile și loviturile timpului.

14117870_1212735248767612_5515220036219239321_n

Recondiționat prin campania #1banpentrupian, în august 2016, Blüthner Grand Piano are acum clape și ciocănele noi, sunet cristalin și vivace, straie noi și-o strălucire aparte!

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.