24 martie 2016

Efectul #Colectiv la Cluj. Unul din localurile icon dispare. S-a închis Boiler Club !

By In Cooltura, Special

UPDATE. Teodor Negrea, patron Boiler, a explicat pentru ActualdeCluj.ro de ce a închis localul:

““S-a făcut un audit împreună cu autoritățile ISU și pompieri și s-a stabilit ca avem o capacitate mult mai mică decât una care să poată face ca activitatea locației să fie sustenabilă din punct de vedere financiar. Practic, trebuia să reducem pe la jumătate numărul. Fanii Boiler să stea liniștiți, Boiler se va relansa în acest an.”.

————————————————————————

S-a desființat Boiler Club, anunţă managerul localului, Teodor Negrea, de asemenea, director al Electric Castle, organizat de Boiler Events.

Informația a fost publicată printr-un mesaj postat pe Facebook, pe pagina personală a lui Teodor Negrea, managerul clubului.”Boiler Club is dead” a postat acesta, alături de o serie de fotografii (post-ul –https://goo.gl/ibzHc0)

“Decizia închiderii permanente, destul de tristă pentru publicul de muzică electronică din Cluj, vine după o perioadă de 5 luni în care clubul a avut suspendată activitatea, proprietarii motivând la data închiderii că localul va fi auditat de experți în legătură cu nivelul de risc la incendii și nu numai.
Astfel, spun surse, primul motiv posibil al desființării clubului de pe Henri Barbusse ar fi fost acela că localul nu ar fi putut respecta normele de siguranță pentru participanții la petrecerile din subsolul Fabricii de Pensule, iar reprezentanții ISU Cluj ar fi decis închiderea acestuia. Printre neregulile găsite ar fi fost faptul că cele două spații (subsol și parter) ale clubului erau legate printr-o singură ieșire destul de strâmtă și abruptă (o scară în spirală), dar și aceea că accesul principal al publicului în club se putea face printr-un singur loc, și anume pe niște uși duble de metal, de maximum 2 metri lățime, din care, de cele mai multe ori, se folosea doar una. În plus, spațiul de la subsol era capitonat în tavan cu burete antifonic, asemănător celui din Colectiv.”, explică şi jurnalistul Mihai Hendea, mare fan şi cunoscător de muzică electronică, pe pagina sa de Facebook.

boiler

Boiler Club a fost inaugurat în 2010, la subsolul fostei Fabrici de Pensule din Cluj de pe strada Henri Barbusse 59-61. În club, devenit rapid loc de atracţie al fanilor muzicii electronice, au avut loc showuri de calibru cu DJ români şi străini.

“Clubul avea o suprafață totală de 200 m², împărțită în două: Subsol: 130 m² (bar + dance floor + stage) Etaj: 70 m² (bar + lounge)”, a mai scris Mihai Hendea.

Am solicitat un punct de vedere managerului Teodor Negrea şi cum ne va parveni îl vom publica pe site.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.