6 noiembrie 2018

Editura Școala Ardeleană mizează pe școala de istorie clujeană la Târgul ” Gaudeamus”

De asemenea, se va pune accent pe semicentenarul revistei Echinox

By In Carte

În perioada 14-18 noiembrie 2018, Editura Școala Ardeleană participă la Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură (Ediția a XXV-a, Pavilionul Central Romexpo, București).

Evenimentele editurii vor avea loc la Standul Centenar. Editura propune însă și un stand propriu.

Babilon al cărții la Gaudeamus

 

Programul lansărilor: 
14 noiembrie 201, ora 13:00:

1. Întâlnire cu istoricii Ioan-Aurel Pop, Liviu Maior și Vasile Pușcaș și cărțile lor dedicate Centenarului Marii Uniri apărute la Editura Școala Ardeleană: „Istoria Transilvaniei”, ediția a II-a, revăzută, adăugită și ilustrată, de Ioan-Aurel Pop și Ioan Bolovan; „Re de Dacia: un proiect de la sfârșitul Evului Mediu” de Ioan-Aurel Pop și Alexandru Simon, „«Din mâinile valahilor schismatici…». Românii şi puterea în Regatul Ungariei medievale (secolele XIII-XIV)”, ediția a II-a, revăzută, adăugită și ilustrată, „Istoria, adevărul şi miturile”, ediția a III-a, revăzută și adăugită, și „Transilvania, starea noastră de veghe” de Ioan-Aurel Pop; „Doi ani mai devreme. Ardeleni, bucovineni și basarabeni în război. 1914-1916” și „Un părinte fondator al României Mari: Alexandru Vaida Voevod” de Liviu Maior; „Iuliu Maniu văzut de românii americani” și „Philip E. Mosely despre Transilvania și Basarabia” de Vasile Pușcaș.
2. Proiectele dedicate Centenarului Marii Uniri de la Editura Școala Ardeleană.
Prezintă: Vasile George Dâncu.
Eveniment realizat în colaborare cu Fundația Transilvania Leaders.

Ora 16:00. Întâlnire cu Ion Pop:

1. Lansarea cărților din Colecția Echinox a Editurii Școala Ardeleană: „Echinox 50”, volum coordonat de Ion Pop şi Călin Teutişan; „Efectul «Echinox» sau despre echilibru” de Petru Poantă; „Descos și țes. 1971-2017” de Dinu Flămând; „Saga păpădiilor. 1971-2018” de Ion Mircea și „Poezii. 1971-2018” de Adrian Popescu.
2. Lansarea volumelor „Ca o imensă scenă, Transilvania…” de Mircea Zaciu, ediția a II-a, și „Poezia românească neomodernistă” de Ion Pop (Editura Școala Ardeleană).
Prezintă: Ioan Cristescu și Radu Zaciu.
Eveniment realizat în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române din București.

17 noiembrie 2018, 15:00, Întâlnire cu Nicolae Manolescu:

Lansare de carte: „Amurgul manuscriselor. Album Nicolae Manolescu”. Ediție alcătuită de Ioan Pintea (Editura Școala Ardeleană).
Prezintă: Mihai Zamfir și Ioan Pintea.
Eveniment realizat în colaborare cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.