8 octombrie 2017

EDDA și Holograf au predat arta rockului la Cluj

By In Cooltura, Esenţial

O Sală Polivalentă plină ochi, mii de fani ai muzicii pop – rock și rock de calitate au venit la evenimentul de aniversare a firmei de covoare și parchet Diego, care a împlinit 10 ani de activitate în Cluj. Și conducerea firmei a comandat un eveniment aniversar, un concert cu două formații legendare în România și Ungaria.

Au venit la Cluj să predea lecția rockului Holograf și EDDA Muvek, ultima o trupă efectiv iconică. EDDA este formația care aparține curentului csoves, un curent protestar anticomunist de dinainte de 1989, care a apărut la Miskolc, de unde este și trupa înființată acum 44 de ani.

Și Holograful merge pe 40 de ani de activitate, la anul. O întâlnire cu doi veterani ai rockului, deci, care au marcat timpurile. Și care s-au menținut în show bizz cu succes, lucru greu de făcut, în condițiile în care capitalismul a schimbat fața show business-ului  din Europa de Est.

FOTO eClujeanul.ro

Organizatorii au insistat prin cei doi simpatici prezentatori, un român și o unguroaică pe ideea că rockul unește comunități și națiuni, fiind un limbaj comun, un puternic liant. O bună strategie aleasă de organizatorii de la Backstage Production &Events, cei care au implementat comanda aniversară a celor de la compania Diego.

Holograf, show superb cu Dan Bittman protagonist

Primii au intrat în scenă Holograf, cu o serie de hituri post 89, de mare succes, melodii comerciale, cu mare priză la public. Mare parte din publoc a fost compus din etnici maghiari veniți din tot Ardealul la show,  dar care cunoșteau foarte bine melodiile sentimentale ale Holografilor.

Dan Bittman, carismaticul solist, a reușit să ridice sala în picioare care a reacționat foarte bine la “îndemnurile” acestuia. 

Întoarce-te acasă, Și băieții plîng câteodată, Primăvara începe cu tine, Deschide-mi inima, Dacă noi ne iubim, au fost o parte din melodiile prin care Holograf a încântat.

“Cluj, aveți chef de o melodie veche”, a întrebat Bittman iar sala a răspuns, Daaaaaaa.

Și atunci Iulian Vrabete, bassistul trupei,  a pus în scenă excelent hitul “Sunt singur pe drum”, de pe albumul Holograf 2,  reorchestrată modern. Apoi  “Umbre pe cer”, un mare hit al trupei înființată în Craiova acum 39 de ani. 

După alte hituri compuse în anii 2005-2012, care au făcut ca Sala Polivalentă să devină o mare de luminițe, Holograf a fost chemată la bis iar acesta a aparținut uneia din cele mai cunoscute melodii ale  trupei, “Banii vorbesc” de pe albumul cu același titlu.

După o pauză de 30 de minute a intrat în scenă EDDA Muvek, cu rockul lor puternic și melodios. Trupa din Miskolc, cu celebrul solist Attila Pataki în formă bună, a demonstrat, a câta oară, de ce e așa iubită în Ardeal. Show impecabil, solo de baterie foarte bun, prezență scenică deosebită. 

EDDA au fost aclamați de ardelenii veniți la Cluj la aniversarea Diego.


Să mai spunem că față de evenimentul Discoteca 80, când au fost probleme mari cu barurile, firma Backstage Production Events, organizatorul ambelor showuri,  și-a făcut temele și a suplimentat numărul de baruri așa că totul a fost acum în regulă.

Urmează la Polivalentă,  marți, 17 octombrie, concertul marelui artist britanic Sting.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.