DUNE, cel mai așteptat film al anului și Ultimul duel regizat de celebrul Ridley Scott se pot viziona la cele două cinema-uri din mall-urile clujene.

Cu:Jason MomoaRebecca FergusonZendayaTimothée Chalamet

DUNE, în regia lui Denis Villeneuve (2021), are la bază uimitoarea poveste scrisă în anii ’60 de Frank Herbert, o meditație despre locul omului în univers. Este o carte science-fiction clasică dar ecranizările de până acum, două la număr, au cam eșuat.

Misterul vieții nu e o problemă ce se cere rezolvată, ci o realitate care trebuie trăită. Niciun proces nu poate fi înțeles dacă e întrerupt. Înțelegerea trebuie să însoțească desfășurarea procesului, trebuie să se contopească și să se desfășoare odată cu el.”

(Frank Herbert – Dune, ed. Armada Clasic, trad. Ion Doru Brana, 2019)

Cărțile lui Herbert sunt dense si complexe iar pelicula lui Denis Villeneuve are deja reacții excelente în critica de specialitate pentru că urmează atent cartea.

Cronici puteți citi AICI și AICI si AICI

Despre cum a ajuns DUNE in preferințele muzicienilor metaliști AICI

Despre cel 1000 de costume spectaculoase din DUNE citiți AICI

Ultimul duel

Filmul vorbeste despre violurile din Franța medievală și îi are în distribuție pe Matt Damon, Ben Affleck, Adam Driver și Jodie Comer.

Filmul descrie lupta dintre doi fosti prieteni deveniti dusmani, iar evenimentele sunt plasate in mijlocul Razboiului de o suta de ani si descriu autoritatea arbitrara a barbatilor asupra femeilor, fragilitatea justitiei si curajul si taria unei femei care vrea sa apere adevarul singura.

Filmul dezvaluie culisele ultimului duel oficial din Franta, intre Jean de Carrouges si Jacques Le Gris, doi prieteni deveniti rivali. Carrouges este un cavaler respectat pentru curaj si maiestria pe campul de lupta, in timp ce Le Gris este un conte a carui inteligenta si elocventa il face unul dintre cei mai respectati nobili de la curte. Atunci cand sotia lui Carrouges, Marguerite, este violata de către Le Gris, in loc de proces are loc un duel pe viata si pe moarte, care lasa vietile celor trei numai in seama lui Dumnezeu.

Filmul este inspirat din fapte real. Este spectaculos, așa cum sunt majoritatea peliculelor regizate de Ridley Scott, de exemplu Dueliștii, Alien, Conqest o Paradise, Robin Hood (cu Russel Crowe), Regatul Cerului etc.

Cum puteți viziona peliculele la Iulius Mall AICI

Cum puteți viziona peliculele la VIVO AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.