25 ianuarie 2016

Dragoş Neamu, numit în funcţia de consilier al ministrului Culturii pentru muzee. Vezi lista completă a consilierilor

By In Actualitate, Clio

Dragoş Neamu, directorul executiv al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, a fost numit în funcţia de consilier al ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, pentru muzee şi pentru industrii culturale şi creativ, informează Mediafax.

Dragoş Neamu a fost numit în funcţia de consilier al ministrului Culturii pentru muzee

Dragoş Neamu a fost numit în funcţia de consilier al ministrului Culturii pentru muzee

Anunţul privind numirea lui Dragoş Neamu în această funcţie a fost făcut de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu,  pe pagina sa de Facebook.

Dragoş Neamu, în vârstă de 38 de ani, este directorul executiv al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, care organizează anual evenimentul “Noaptea Muzeelor”. Înainte de a ocupa această poziţie, Neamu a fost, timp de opt ani, preşedinte al organizaţiei.

Dragoş Neamu a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, a urmat mai multe studii de specializare şi a participat la numeroase proiecte în domeniul patrimoniului muzeal şi al industriilor creative.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, şi-a adus în ultimele luni mai mulţi consilieri la Ministerul Culturii.

Astfel, regizorul Rareş Zaharia a fost numit în funcţia de consilier al ministrului Culturii pentru operă, actorul Anghel Damian – consilier pentru teatru, criticul de film Andrei Rus – consilier pentru cinematografie, Adrian Bălteanu – consilier pentru probleme de patrimoniu, Florian Matei-Popescu – consilier pentru probleme de arheologie şi Edmond Niculuşcă – consilier pentru comunicare şi pentru spaţiul public.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.