19 februarie 2019

Două spectacole de Tompa Gabor, puse în scenă la Opera Maghiară

By In Operă

Operele într-un act de Maurice Ravel „L’Heure espagnole” și „L’Enfant et les Sortilèges” vor fi puse în scenă de către regizorul Tompa Gábor în data de 21 februarie la ora 19:00, dirijorul spectacolului fiind Selmeczi György. 

Următorul spectacol va avea loc în data de 21 martie 2019.  Bilete se pot achiziționa de la casieria Operei sau online de AICI.


Regizorul Tompa Gábor despre spectacol: „Consider că cele două compoziții lirice într-un act, „Ora spaniolă” și „Copilul și vrăjile”, manifestări speciale ale unei dramaturgii de tip Feydeau, îmi sunt chiar la îndemână. Practic, „Ora spaniolă” este un vodevil grotesc cu numeroase elemente autobiografice, iar „Copilul și vrăjile” apare ca o fantasmă suprarealistă. Urmărind sau ascultând „Copilul și vrăjile”, orice părinte își va da seama de importanța unui set stabil de valori care trebuie transferat copiilor noștri, dar neapărat prin metode adecvate. Avem nevoie de o educație centrată pe elementul uman, dar și pe caracter. Resimt aceste lucruri în primul rând ca părinte, și consider că această lucrare este o superbă viziune poetică despre educația menită să ne familiarizeze cu ideea de libertate. Cred că grotescul și absurdul, ca formă, ca limbaj, ca mod de exprimare sunt cele mai apropiate lumii în care trăim, o lume destul de grotescă, în care ne pierdem ușor, și în care stabilim ordine și un sistem de valori cu mare dificultate. Am încercat o acoladă a celor două opere imaginându-le ca fantasma sau visul aceluiași copil.” 

În distribuție: Kele Brigitta, Covacinschi Yolanda, Bardon Tony, Peti Tamás Ottó, Pataki Adorján, Laczkó V. Róbert, Veress Orsolya, Sándor Árpád, Pataki Enikő, Szabó Levente, Székely Zsejke, Barabás Zsuzsa, Fülöp Tímea, Antal Lívia, Rétyi Zsombor, Hary Judit, Vigh Ibolya.

Asistent regie: Venczel PéterRegia tehnică: Vincze BeátaSufleur: Kostyák Júlia
Corepetitori: Incze G. Katalin, Horváth ZoltánCoregrafia: Jakab MelindaScenografia și costumele: Carmencita BrojboiuDirijor: Selmeczi GyörgyRegia: Tompa GáborCu participarea corului, orchestrei, și a corului de copii / Dirijor: Kálló Krisztián

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.