18 octombrie 2017

Două spectacole ale Teatrului Maghiar de Stat la Festivalul Național de Teatru!

By In Esenţial, Teatru

Continuând tradiția anilor precedenți, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va fi prezent și în acest an la Festivalul Național de Teatru în București, cu două spectacole.

Astfel, în cadrul celei de-a 27-a ediții a festivalului se vor juca producțiile: Rosmersholm de Henrik Ibsen, regia: Andriy Zholdak și În adâncuri de Maxim Gorki, regia: Yuri Kordonsky, câștigătorul premiului UNITER pentru cel mai bun regizor. Publicul bucureștean va putea vedea Rosmersholm luni, 23 octombrie, ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului Național I. L. Caragiale, În adâncuri fiind programat de două ori, pe 24 și 25 octombrie, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național, în format studio.

Referitor la spectacolul Rosmersholm George Banu scria: „Acest spectacol de excepţie merită văzut, revăzut, comentat pentru a-i admite erorile care îl dezechilibrează uneori, dar mai ales pentru a-i saluta extraordinara putere poetică, puterea teatrului de a traduce concret excesul pasiunii şi impactul excesului.”

Despre spectacolul În adâncuri Alice Valeria Micu scria: „Regizorul a reuşit să ofere formule puternice de lectură scenică, astfel încât, combinaţia dintre varianta scenografică propusă de Dragoş Buhagiar, textul selectat şi versatilitatea actorilor a generat un spectacol răvăşitor. Subiectul are capacitatea de a fi foarte actual, deşi lumea marginală nu fusese exploatată scenic la început de secol XX în această manieră. Un azil de noapte, un loc al destinelor ratate, al poveștilor și personalităților transformate, umilite şi ţinute la suprafaţa unei existenţe la limită doar de purul instinct de supraviaţuire.”

Festivalul Național de Teatru are loc în perioada 20-30 octombrie 2017. Producătorii Festivalului Național de Teatru sunt UNITER – Uniunea Teatrală din România și Teatrul Național I. L. Caragiale din București. FNT este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, coproducător Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Partener: Institutul Cultural Român. Ediţia de anul acesta îi este dedicată marelui actor Victor Rebengiuc. Biletele la spectacole se pot achiziționa de pe: www.mystage.ro/fnt. Mai multe informații despre spectacole găsiți pe www.fnt.ro.  Ediție desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.