31 iulie 2013

“Două fete” de Luchian, cea mai dorită pictură

By In Actualitate, Vizual

Tabloul “Două fete” semnat de pictorul Ştefan Luchian conduce în topul celor mai bine vândute lucrări de artă la licitaţiile organizate de la începutul anului până în prezent.

 Opera lui Luchian, adjudecată la o licitaţie din aprilie a casei GoldArt cu 300.000 de euro, este urmată de lucrările “Întoarcerea de la târg” de Nicolae Grigorescu şi “Ulcică cu flori de câmp” de Ioan Andreescu, cumpărate fiecare la o sesiune Artmark din luna mai la preţul de 150.000 de euro.

Pe următorul loc se situează tabloul “Costum verde de bal” sau “Colombina în verde” semnat de Nicolae Grigorescu, care a fost adjudecat la preţul de 142.000 de euro, la licitaţia de primăvară din luna martie organizată de Artmark.

În primele zece cele mai bine vândute lucrări la licitaţiile de artă din acest an se mai regăsesc: “Femei în parc” de Ioan Andreescu, la 130.000 de euro, “Noapte bună!” şi “Veneţiană” (“Putana”) de Nicolae Tonitza, la 90.000 de euro, respectiv la 75.000 de euro, “Clown” de Ion Ţuculescu, la 60.000 de euro, “Natură moartă cu narghilea şi gutui” de Theodor Pallady, la 55.000 de euro, “Steaua” (“Etoile”) de Ion Ţuculescu, la 50.000 de euro, “Car cu boi, pe cale, de dimineaţă” de Nicolae Grigorescu, la 50.000 de euro.

În România există 14 case de licitaţii de artă în Bucureşti, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Cluj Napoca, Botoşani, Miercurea Ciuc.

În primele şapte luni ale anului au fost organizate peste 60 de licitaţii de artă, cele mai multe aparţinând Artmark.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!