28 februarie 2018

Două expoziții personale la Muzeul de Artă

By In Vizual

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) organizează, în perioada 27 februarie – 11 martie 2018, expoziția personală intitulată CRONICA DOMESTICĂ, cu lucrări semnate de artistul Ion ANGHEL din București.

 Vernisajul expoziției va avea loc marți în sălile de expoziții temporare (parter) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului și a curatorului Mircea Oliv

Ion Anghel, născut în anul 1973, a absolvit secția pictură la clasa maestrului Florin Ciubotaru, în anul 1997, la Universitatea de Artă din București. La aceeași instituție de prestigiu, obține titlul de doctor în anul 2007 și devine cadru didactic, în prezent fiind lector la departamentul pictură.

Activitatea sa artistică este fructuoasă, lucrările din atelier luând, de-a lungul timpului, calea expozițiilor personale sau de grup găzduite de galerii sau muzee de artă importante din București, Constanța, Chișinău, Sibiu, Bistrița, Târgu Mureș.

Doina Păuleanu, Răzvan Theodorescu, Horia Avram, Adrian Guță, Rareș Zaharia, Ion Bogdan Lefter și alți exegeți reputați au comentat opera artistului. Exemplificăm cu un fragment din reflecțiile criticului Oliv Mircea, curatorul acestei expoziții: Ion Anghel trăiește într-o lume a lui. Când te îndrepți, fie chiar și în vis, către lumea iconică a pictorului, lumea de simboluri se dilată și aerul se rarefiază, astfel încât te cheamă să pătrunzi în acea altă lume care e pregătită să te primească. Tăișul lucidității le vorbește privitorilor capabili să suporte și să înțeleagă Adevărul vieții ca pe un Altceva asumat.

Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 28 februarie – 11 martie 2018, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.  

 

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) organizează, în perioada 28 februarie – 11 martie 2018, expoziția personală intitulată OAMENI ȘI NOI, cu lucrări semnate de tânăra artistă Anca SAS din Alba Iulia.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 28 februarie 2018, de la ora 17:00, în sălile de expoziții temporare (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistei și a invitaților săi: Dorel Găină, artist vizual; Ștefan Balog, reprezentant al Fundației Inter-Art Aiud și Ioan Hădărig, director al Centrului Cultural Liviu Rebreanu din Aiud. Din partea muzeului vor fi gazde Lucian Nastasă-Kovacs, managerul instituției și Florin Gherasim, muzeograf.  

Anca Sas, născută în anul 1997, a absolvit Liceul de Artă Regina Maria din orașul natal, Alba Iulia, în anul 2015. În prezent este studentă în Cluj-Napoca, la secția Design din cadrul Universității de Artă și Design.

Talentul său a fost remarcat de timpuriu, iar activitatea și promovarea sa artistică au beneficiat de o bogată și eficientă colaborare cu Fundația Culturală Inter-Art din municipiul Aiud, județul Alba. Astfel, tânăra artistă are deja în palmares expoziții personale la Aiud, Gura Humorului și Alba Iulia. Are participări și premii, cu lucrări de pictură sau caricatură, la expoziții și festivaluri din Aiud, Satu Mare, Bistrița, Drobeta Turnu Severin, dar și peste hotare: Polonia, Slovenia, SUA. Artista s-a remarcat și în ilustrația de carte, semnând grafica ilustrativă pentru două volume scrise de tineri poeți.

In anul 2017, în colaborare cu Fundația Inter-Art, Anca Sas a avut expoziții personale de pictură la Centrul Cultural Român din New York și la Pettion Ville din Haiti.

Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 28 februarie – 11 martie 2018, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.  

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.