UNSPECIFIED - CIRCA 1970: Photo of Janis Joplin Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images

Luna aceasta la ARTA-Acasă se sărbătorește puterea și creativitatea femeilor și publicul e invitat să se lase inspirat de selecțiile de filme curatoriate #ArtInCinema & #VociFeminine!

”Descoperă poveștile unor artiste remarcabile în cadrul secțiunii #ArtInCinema precum biografia cântăreței Janis Joplin, hai într-o călătorie în Brazilia cu artista Marina Abramović în căutarea vindecării spirituale și a inspirației și află povestea renumitei soprane Maria Callas, considerată drept cea mai mare cântăreață de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea„, anunță ARTA.

Secțiunea #VociFeminine prezintă filme ale unor regizoare importante ale cinematografiei, printre care se enumeră „Daisies”, filmul cult cehoslovac din 1966, o nebunie proto-feministă și subversivă, regizat de Věra Chytilová; „Portrait of a Lady on Fire” de Céline Sciamma, o idilă queer care se petrece la sfârșitul secolului al XVIII-lea între o artistă și o aristocrată, unul dintre cele mai apreciate titluri ale anului 2019, și documentarul „Lemn” semnat de Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger, despre tăierile ilegale de păduri din România.

Programul complet AICI. Prețul unui bilet este de 15 lei.

ARTA-Acasă este un program de filme online inițiat de Cinema ARTA Cluj.

”În această perioadă ne dorim să rămânem alături de comunitatea noastră și să ne continuăm misiunea, așa că până la redeschiderea cinematografului vă așteptăm online.”, transmite proprietara cinematografului ARTA, managerul cultural Monica Sebestyen.

Prin programul ARTA-Acasă se propune săptămânal o selecție de filme care se pot viziona de acasă. Filmele pot fi vizionate din momentul achiziției biletului până la finalul săptămânii în curs, pe teritoriul Românieii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.