7 decembrie 2019

Documentarul “colectiv” a fost selectat la Festivalul de Film Sundance

By In A 7-a

Filmul documentar “colectiv”, realizat de Alexander Nanau, a fost selectat în secţiunea “Spotlight” la Festivalul de Film Sundance.

“colectiv” este un documentar observaţional despre evenimentele primului an de la tragedia din clubul Colectiv. Filmul urmăreşte povestea anului 2016 şi se concentrează pe relaţia dintre autorităţi şi jurnalişti în încercarea de a afla adevărul. “colectiv” este despre oameni versus sistem, linia fină dintre adevăr şi minciună, despre curaj şi responsabilitate, se arată în prezentarea peliculei.

Din echipa de producţie fac parte Alexander Nanau (regizor, cameră, montaj, producător), Mihai Grecea (colaborator artistic), Antoaneta Opriş (dramaturgie), Bianca Oana (producător Alexander Nanau Production), Hanka Kastelicova (producător HBO Europe), Alina David (producător HBO România) şi Bernard Michaux (producător Samsa Film).

După premierele de la Veneţia şi Toronto, unde a primit cronici pozitive şi a stârnit reacţii covârşitoare, “colectiv” va fi singurul film documentar proiectat în secţiunea Spotlight la Festivalul de Film Sundance (23 ianuarie – 2 februarie 2020). Secţiunea Spotlight este un tribut pentru titlurile excepţionale care au avut premiera mondială în anul anterior.

“colectiv” a primit premiul pentru Cel mai bun film documentar în Competiţia Internaţională la a cincisprezecea ediţie a Festivalului de Film de la Zurich.

Lansarea în cinematografele din România va avea loc în primăvara lui 2020.

Filmul “colectiv” este produs de Alexander Nanau Production, în co-producţie cu HBO Europe şi Samsa Film Luxembourg, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Luxemburg Film Fund şi Sundance Documentary Fund, cu participarea MDR Germania, RTS Elveţia, RSI – Elveţia şi YES Docu – Israel.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.