Filarmonica Transilvania programează vineri, 17 aprilie 2015, de la ora 19, la Colegiul Academic, la un nou concert vocal – simfonic. La pupitrul Orchestrei e invitat maestrul Stephen Threlfall, directorul celei mai importante şcoli de muzică din Marea Britanie – Chetham’s School of Music.

Corul şi Orchestra Simfonică vor interpreta, alături de solista Liliana Mattei, First Essay for Orchestra de Samuel Barber, Schicksalslied şi Alt Rhapsodie de Johannes Brahms, Dansuri simfonice de Serghei Rahmaninov.

dirijor

Corul Filarmonicii va fi pregătit şi condus de către dirijorul Cornel Groza.

Dirijorul Stephen Threlfall este, în prezent, director al Chetham’s School of Music, cea mai importantă şcoală de muzică din Marea Britanie, această funcţie reprezentând un apogeu fericit al vastei sale experienţe în lumea muzicală profesionistă.

Absolvent al Royal Northern College of Music, cariera dirijorului a debutat cu activitatea de violoncelist în BBC Philharmonic Orchestra, înainte de a deveni director al Benenden School. În acest timp, reputaţia sa de director şi formator sporea. Ca dirijor, Stephen Threlfall a fost aclamat pentru interpretările sale, înregistrările şi radiodifuziunile la care a luat parte. A dirijat în cadul unor festivaluri consacrate şi pe numeroase scene celebre din Marea Britanie, sub bagheta sa evoluând artişti internaţionali importanţi.

Stephen Threlfall a fost invitat să dirijeze în SUA, Europa şi Scandinavia, aflându-se la pupitrul unor orchestre precum Ural Philharmonic Orchestra şi Bach Orchestra din Yekaterinburg, Royal Oman Symphony Orchestra şi Amman Symphony Orchestra. Printre alte ansambluri pe care le-a dirijat se numără corurile de cameră Canzonetta, Leeds Festival, Chester Bach şi Manchester, Northern Chamber Orchestra şi Orchestra de Cameră a Northern Ballet, Manchester Camerata şi BBC Philharmonic Orchestra. A dirijat diferite concerte difuzate radiofonic pentru BBC, Classic FM şi Radiodifuziunea şi Televiziunea Naţională Rusă, în repertoriul său figurând numeroase premiere la nivel mondial, în special lucrarea High on the Slopes of Terror a compozitorului Sir Peter Maxwell Davies.

Dirijorul s-a aflat pentru prima oară pe scena Royal Festival Hall în luna februarie a anului 2012, într-un concert constituit exclusiv din lucrări ale compozitorului Serghei Rahmaninov. A format şi a coordonat diferite proiecte artistice ce au implicat un număr generos de invitaţi muzicieni, artişti şi specialişti, între acestea fiind nominalizate pentru premii: proiectele Antarctica (2001) şi Brundibár (2002-2003), A Child of Our Time (2005) şi The Spirit of Norway Festival (2007) – care a constat în peste 50 de evenimente cu workshop-uri educative şi concerte. În toamna anului 2012, Stephen a coordonat o ceremonie de patru zile pentru a marca 150 de ani de la naşterea lui Frederick Delius, manifestare ce a inclus concerte cu the Chetham’s Symphony Orchestra şi violoncelistul Raphael Wallfisch, difuzat de către Classic FM. În 2013, dirijorul a demarat un proiect important ce a marcat centenarul lui Benjamin Britten, incluzând manifestări ce au reunit lucrări aparţinând tuturor genurilor muzicale ale creaţiei lui Britten, cu concerte simfonice în Manchester, Chester, Londra, Lichfield şi un turneu naţional cu lucrarea Noye’s Fludde la Catedrala din Manchester şi Festivalurile din Ryedale şi Shaldon.

Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia. 20 lei preţ întreg / concert 10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert În ziua concertului, Agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.