25 iulie 2013

Director nou la Centrul Cultural Francez

By In Actualitate

Centrul Cultural Francez a anunţat, astăzi, că din 2 septembrie va avea un nou director, pe Benoît Bavouset. Centrul intră în vacanţă de luni, 29 iulie, iar activitatea se reia din 2 septembrie,

Actualul director, Christophe Pomez a trimis, prin intermediul mediei clujene un mesaj de rămas bun publicului.

“Ţin să mulţumesc fiecăruia şi fiecăreia dintre dumneavoastră pentru consistenţa pe care aţi dat-o prieteniei franco-române şi pentru aceşti ani pasionanţi din punct de vedere profesional pe care i-am petrecut la Cluj şi în Transilvania. Rămân la dispoziţia dumneavoastră în viitoarea mea funcţie de Ataşat cultural al Ambasadei Franţei şi director regional al Institutul Francez din Bucureşti din septembrie 2013”, a scris Pomez.

 

“Prioritatea mea este să îi reuşesc să îi urmez cu succes lui Christophe Pomez , o persoană foarte generoasă; va fi un pic complicat. O prioritate va fi medicina; faptul că Franţa beneficiază în acest domeniu de contribuţia forţei de muncă de aici nu înseamnă că aici trebuie să rămână deşert; trebuie să găsim un echilibru”, a precizat noul director al Centrului,  Bavouset într-o declaraţie oferită pentru www.ziuadecj.ro în 15 iulie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Franţei la Cluj, la Casino Centrul de Cultură Urabană.

Aceeaşi publicaţie subliniază că Benoît Bavouset este director al Şcolii superioare de artă din Limoges, Franţa, şi că va avea ca şi priorităţi colaborarea cu Fabrica de Pensule, unul din centrele de artă contemporană clujene extrem de cunoscute în Occident dar şi relaţia cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj (UMF) unde studiază mulţi studenţi proveniţi din Franţa.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.