25 februarie 2017

Diesel Club se redeschide! Vezi primele foto cu noua amenajare a vestitului club

By In Clio, Special

Vestitul Diesel Club se redeschide, anunță Ziua de Cluj în exclusivitate.

Vineri seara a avut loc  petrecerea “Inoubliable” marca Chouette, mai arată ziarul citat

Patronul Mircea Buteanu a postat o serie de fotografii cu Diesel Club reamenajat, pe pagina sa de Facebook.

Club Diesel, unul din cele mai renumite localuri din Cluj a fost închis in ianuarie din cauza unui litigiu fapt ce a stârnit multe valuri în opinia publică clujeană și massmedia.

 

A urmat o luptă în justiție câștigată pe moment de Mircea Buteanu. O decizie a instanței a statuat că clubul poate vi deschis până în 2019, cand se termină contractul de închiriere între Diesel și deținătorul spațiului, Parohia Romano-Catolică.

 

Diesel Club, denumit la origine Diesel Jazz Bar”, s-a născut în 01.01.1996. Spaţiul era o veche pivniţă de vinuri (datată 1460), care aparţine Parohiei Romano-Catolice, arhiepiscopul locuind chiar deasupra cafenelei.

Amenajat iniţial de un grup de asociaţi într-un stil apropiat pub-urilor, localul şi-a schimbat, începând cu luna mai 1996, proprietarul şi denumirea, devenind Diesel Club. Noul proprietar, Mircea Buteanu, a adus unele modificări de amenajare şi dotare localului, dar mai ales l-a propulsat în viaţa oraşului.

Iniţial clubul a promovat exclusiv stilurile jazz şi blues, dar ulterior a diversificat genurile. În Diesel a concertat toată “floarea cea vestită” a muzicii româneşti. Apogeul celor peste 300 de concerte a reprezentat-o recitalul legendarilor Smokie de la sfârşitul anilor ’90. Ulterior, odată cu schimbarea generaţiilor şi a stilului de viaţă, Diesel a devenit “club music”. La redeschidere a fost invitat Ravin, rezident la Buddha Bar din Paris

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.