Cum a lucrat mass media în pandemia Covid 19, ce provocări a întâmpinat, cu ce probleme s-a confruntat  s-a discutat în edița a doua a Serilor Clujul Cultural online intitulată ”Presa în pandemia Covid19”, live pe Facebook.

Una dintre cele mai interesante intervenții a fost ale corespondentului pe Cluj al televiziunii Digi 24, Măriuța Pop,  care a explicat modul în care a fost nevoită să acopere, de acasă, pandemia.

”La Digi 24 s-a muncit pe rupte. Pe 16 martie (când s-a declarat starea de urgență n.r) eu aveam atunci weekend liber și cum  sunt din Maramureș am plecat acasă, ei bine eu eram pregătită să stau doar trei zile și am stat… o lună și jumătate! A venit o directivă de la stația centrală, din București, că toată lumea muncește de acasă și ne reinventăm cumva. Mi-am făcut din camera din mansardă un studio de televiziune,  adică mi-am amintit tot ce am învățat la facultate, la UBB, mi-am pus foi de copt în geamuri, ca să nu fie lumina puternică, am recurs la skype, am lucrat numai de pe tabletă și cu telefonul în mână. A fost o provocare, am lucrat numai pe telefon, să facem știrile de acasă când eu eram corespondent pe Cluj, Bistrița, Sălaj, Mureș și Alba. Presa locală a fost de un real ajutor. Televiziunile centrale nu s-ar descurca fără presa locală, adică noi cunoscând jurnaliștii locali, siteurile locale ne-au fost de real ajutor, surse de încredere pentru mine, unele dintre ele. Eram tot timpul pe telefon, informațiile veneau într-una, eram cred că pe vreo  20 de grupuri de whatsapp, propuneam subiectele la București în timp real, intram în direct pe un anumit subiect, ora următoare apărea altceva, mă suna regia, intram pe subiectul pe care îl auzeam în intro, adică nu mai apucau să-mi spună vezi că acum vorbești despre Sălaj, unde s-au infectat trei angajați undeva sau despre Cluj că avem alte două cazuri de asistente, situații de acest gen. Totul e în contratimp”, a rememorat în emisiunea ”Serile Clujul Cultural online. Presa în pandemia Covid19”, jurnalista Măriuța Pop.

Aceasta a avut peste 300 de live-uri în pandemie!

„Aveam liveuri de la 7 dimineața, sau chiar de la 6 dimineața, eram ruptă de oboseală, mă trezeam în pijama, eram doar de la brîu în sus îmbrăcată de transmisie, sunt convinsă că așa făceau toți colegii, mă puneam la somn și mă trezeam după 45 de minute cu regia, hai că urmezi, îmbrăcarea, intram în direct și tot așa”, a spus jurnalista.

Corespondentul pe Cluj al televiziunii Digi 24, Măriuța Pop

Cel mai greu lucru a fost să acopere cele 5 județe din subordine.

„Să fii conectat la tot ce se întâmplă în 5 județe a fost poate cea mai grea provocare în timpul stării de urgență din pandemie. Doar cu încurajări am putut depăși, primeam mailuri de susținere de la stația centrală care au contat mult”, a mai sus jurnalista Măriuța Pop.

Dezbaterea ”Presa în pandemia Covid19” o puteți urmări mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.