9 februarie 2015

Un altfel de VALENTINE DAY ! Maitreyi Devi și Mircea Eliade. Călătoria unei povești de iubire dinspre Orient spre Occident

By In Esenţial

Evenimentul intitulat ”Maitreyi Devi și Mircea Eliade. Călătoria unei povești de iubire dinspre Orient spre Occident” se va desfășura în data de 14 februarie 2015,  ora 16.00, la Muzeul de Artă. Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Indiene din Cluj şi îi va avea invitați pe universitarii Mihaela Ursa, Traian Penciuc și Mihaela Gligor.

“În fața publicului va fi adusă personalitatea efervescentă a femeii Maitreyi Devi, cea care a stat la baza romanului scris de Mircea Eliade. Vom afla împreună că Maitreyi a fost mai mult decât un simplu personaj. De asemenea, vom face o incursiune în fascinanta lume a maharajahilor, alături de nepotul Maharajahului din Kassimbasar, cel care i-a oferit lui Mircea Eliade bursa de studiu la Calcutta. Călătoria ne va purta mai apoi spre Chicago, acolo unde Eliade a reîntâlnit-o pe Maitreyi, la mulți ani după ce romanul care i-a împrumutat numele l-a făcut celebru pe autorul lui”, afirmă organizatorii.

Povestea de iubire va fi completată și de corespondența purtată de Maitreyi Devi și biograful lui Eliade, Mac Linscott Ricketts, pe subiectul Mircea Eliade.

Muzica și imaginile ce refac călătoria inițiatică a lui Eliade prin India vor completa frumoasa poveste de dragoste.

Maitrey

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.